Festen är slut – Eller?

b4-sommarfest__

Det är fredag. Det är vår, nästan sommar. Det är fest. Och jag är gravid. Tråkigt? Nää, inte alls faktiskt.

vin-rtt_91792007_128568103

Jag är ju en sådan som älskar vin, bubbel och mingel! Man skulle kunna tänka sig att det skulle bli svårt, eller i alla fall lite jobbigt och tråkigt att behöva avstå allt gott på fest under minst 9 månader, men för mig har det varit så enkelt. Man byter liksom fokus så fort man ser extra strecket på stickan.

2012-08-123

(Ja, det är jag på bilden. Tagen av Josefine samma dag som det hettade till mellan mig och Skorpans pappa för två år sedan).

Rökningen har om möjligt varit ännu lättare att avstå. I och för sig hade jag i princip lagt ner den redan innan jag blev gravid men en cigg på fest då och då kunde det väl bli. Sen jag blev gravid mår jag illa så fort jag känner röklukt och tänker sura tankar varje gång jag går förbi någon som röker. Med risk för att vara moraltant, men finns det verkligen kvinnor som röker under sin graviditet? Hur kan man?

Coffee

Och sen var det kaffe. Om man vill kan man ju dricka lite kaffe men jag är inte sugen. Det är ju ganska vanligt vad jag förstår och man kan ju undra varför. Det kommer förmodligen va supergott sen när bebis väl är ute 🙂

img_8093_84875192

Alkoholfritt vin och alkoholfri öl ska vara okej att dricka enligt livsmedelsverket. Jag väljer att tro på det och dricker alkoholfritt från systemet ibland. Det känns lite festligt tycker jag. Hur har ni haft det med alla laster man måste lägga ner? Svårt eller lätt?

0

3 thoughts on “Festen är slut – Eller?

 1. Jag slutade röka ca 2 månader innan jag blev gravid, feströkte vid två tillfällen, sista var på nyårsafton (2 cigg), det var runt årsskiftet vi lyckades bli gravida 🙂
  Inte för att vi försökte nå länge, blev en bom innan träff bara 🙂
  Hade inga problem att avstå sen iallafall..
  Drack någon alkoholfri cider från systemet under sommaren och kaffe dricker jag inte alls så det var ju inga problem 😛

  Hade inga speciella cravings, kunde bli sjukt sugen på någon speciell godissort, då räckte det med en eller två bitar så var jag nöjd sen 🙂 Men fanns det inte så var jag sugen på det ända tills vi kunde hitta det någon annanstans!

  Och ja det är helt sjukt(!!!) med kvinnor som röker under graviditeten!!

  Kram Desirée

 2. Det är skönt att informationen har gått framåt under alla dessa år! Bara så sent som 1976 fick man dricka och röka! Nu röker inte jag men visst drack jag vin! Bara två år senare hade informationen nått fram och då drack jag inte en droppe vin under den graviditetetn. Dessutom hade inte jag några konstiga vanor eller längtade efter något särskilt, men däremot min mamma! När hon väntade min syster 1958, då väntande hon på att pappa skulle komma hem från jobbet – varför? jo, då smög hon sig ner i cykelkällaren, lyfte på locket på bensintanken på hans moped – och sniffade!!! På den tiden bara skrattade man åt det! Men jag kan lugna alla – min syster är helt normal! kram

 3. Vad jag förstår så är det en del som har svårt att avstå, måste vara väldigt jobbigt. Jag tycker att man flyttar fokus från sig själv (som man inte är lika rädd om) till den nya människan inuti som man vill ge de bästa förutsättningar man kan. Dessutom mår man ju oftast illa i början och då är man ju inte sugen på nåt typ 🙂

  Det kommer ju fler och fler restriktioner och regler kring vad man får stoppa i sig och inte, har ju kommit nya grejer bara de senaste åren. Ibland kan man tycka att det kanske går för långt men det är väl i alla fall tur att vi vet att rökning och alkohol inte är nån höjdare 🙂

  //Kajsa Stina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.