Mammaporträtt – Linn-Marie Edlund – Om tacksamhet och syskonlängtan

image

Namn: Linn-Marie Edlund
Ålder: 28
Familj: Maken Simon, Sonen Walter 4 år samt hunden Tehya
Bor: I Ostvik utanför Skellefteå
Gravid i vecka: 33

image

Du är gravid med ditt andra barn. Vilka skillnader ser du mellan första graviditeten och denna? Har du annorlunda känslor och inställning? Är du lugnare/oroligare? Hur beter sig kroppen nu i förhållande till förra gången?

Jag känner mig mer förberedd den här gången. Jag är inte lika orolig inför det som komma ska då jag redan varit med om det förr. Jag bär detta barn lite längre ner och blir oftare kissnödig och jag har tyvärr fått problem med foglossningar vilket jag inte hade problem med första graviditen. Jag är dock lika harmonisk denna gång. Jag är annars rätt het i mitt temperament men när jag är gravid är jag mycket mer harmonisk. Jag liksom tar saker lite lättare.
Men självklart är jag lika känslig som vid första graviditeten. Jag har nära till tårar.

2013_10_61

Trivs du med att vara gravid?

Både ja och nej. Det är jobbigt att jag under båda graviditeterna mått väldigt illa tills i vecka 22 och att jag denna gång fått foglossningar. Men det är mysigt att bära på ett syskon till Walter och faktiskt få möjligheten till att kunna bli gravid igen. Vi hade svårt att bli gravida första gången och det tog nästan tre/fyra år innan det visade + på stickan. Och jag trodde verkligen att det skulle bli mitt enda barn. Tänk så lycklig man kan bli över att ha fel.

2013_10_62

Hur går det med kläder tycker du? Är det lätt eller svårt att klä sig? Hur mycket energi lägger du på att "vara fin" under graviditeten? Har du några klädtips till gravida?

Jag är normalt rätt noga med vad jag tar på mig och jag älskar att klä upp mig. Men som gravid är man ganska begränsad då det är dyrt att köpa kläder som man oftast bara använder ett par månader. Dock har secondhand varit min räddning. Jag har försökt köpa baskläder på gravidavdelningar, såsom linnen och byxor, och sedan köpt någon fin kofta eller blus på secondhand. Sedan älskar jag att ha scarfs i håret och de går lätt att matcha med resten av kläderna.

Jag tycker det är viktigt att inte glömma bort sig själv under graviditeten för det är lätt gjort när man mår illa och känner sig stor som ett hus. Men lite läppstift och en fin tröja kan göra den jobbigaste dagen lite lättare.

image

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.