Inred till barnen i hela huset!

Lekhörna10

Vi flyttade till vårt radhus i början av februari i år. Då var jag ganska rejält gravid och under våren var vi var mitt uppe i inspelningar och barnafödande mm. Vårt hem har därför fått va lite som det är och inredningen får liksom växa fram. Helt okej tycker jag! Jag ser hemmet lite som en målarduk som man kan dutta lite färg på då och då. En tavla som aldrig blir klar liksom. Vi har pysslar lite här och var och mitt senaste projekt blev spontant igår när jag gjorde en lekhörna till Ennis i vardagsrummet.

Vi har liksom ändå ett hörn där det står massa leksaker så varför inte göra den till en "riktig" lekhörna?

Lekhörna2

Vi har sen innan några låga IKEA-bord och gula pallar som vi köpte till Albert för att han skulle ha sitt lego på dem när Ennis var bebis. Albert slutade dock med lego strax där efter och nu har borden inte använts sen vi flyttade hit. Så två av dem fick ta plats i hörnan, plus gula pallarna. De gröna små mattorna använder vi i olika inspelningssammanhang men under tiden bor de här hemma på olika ställen. Så två gröna mattor fick ta plats i hörnan och liksom rama in platsen.

Ljusslingan, som kom från Irislights och Lekmer (spons) för ett tag sen, fick en bra plats i hörnet! Iddes slinga, som går i lila toner, hänger sen ett tag tillbaka i hennes hörna i sovrummet tillsammans med tavlan från Petit Griffin och vimpeln som Angelica gjort.

Lekhörna1

Lekhörna6

Sångpåsen från Oskar och Ellen kom upp på väggen och förvaringskorgarna från SneDesign (spons) står på golvet.

På borden kan Ennis ha sitt duplo och träleksakerna från bla IKEA.

Lekhörna5

Jag var förbi Röda korset här i Västerhaninge igår och hittade bla dessa fina två tavlor. Ramarna var inte superroliga så på kvällen kom färg och pensel fram 🙂

Lekhörna8

Bättre?

Lekhörna7

De fick komma upp på korta väggen idag. På väggen mitt ovanför borden tänkte jag måla en tavla och sätta upp. Så det får va tomt tills dess 🙂

Lekhörna3

Kossan fick bo under bordet.

Lekhörna4

Ennis älskar hörnan! Och jag är supernöjd 🙂 Enkelt men jättestor skillnad (glömde ta före-bild men tänk er att allt bara stod på golvet liksom).

Det är roligt att göra små barn-hörnor i rummen här i huset. Barnen vill ju vara, och måste än så länge vara, där vi är och då är det klart att de ska ha sin sysselsättning där! Och för att man inte ska bli tokig på att det är leksaker och stök överallt är det ju hur bra som helst att ordna små miljöer där sakerna förhoppningsvis kan användas utan att förflyttas för mycket. Jag har någon gång hört någon säga att "barnen tar ju över hela hemmet" men jag tycker det är en tråkig inställning. Gör hemmet för alla i familjen istället och inred "på riktigt" även för barnen (utanför deras eventuella egna rum). Det är kul!

Lekhörna9

Vi är hemma från föris idag och tar igen oss lite. Ennis är lite snorig och har haft en rätt kämpig vecka med inskolning. Det har gått bra men det har blivit en del tårar. Så vi bara göttar oss här hemma idag, nu sover båda trollen och ska väl snart vakna. Sen blir det myskväll när Johan kommer hem <3 Ha en fin helg alla!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.