Blir det någon tårta? Inför Iddes 1-årskalas!

Inbjudan Iddes födelsedag

Lilla korven fyller 1 år om en vecka! Vi ska fira henne på Valborg tillsammans med familj, släkt, vänner och grannar. Det blir grill och chill här hemma och sen majbrasa i byn.

Idde i bilen

Jag har tänkt att jag ska göra en fin tårta till Iddan och idag beställde jag lite grejsimojs som jag tror man behöver för att i alla fall dekorera en tårta lite snyggt sådär. Jag kan som känt inte baka men blir trots allt bättre och bättre för varje gång jag försöker. Och jag tänker fan inte ge upp, trots misslyckande (på nåt sätt) varje gång.

Ebnniskalas15

Ennis fick ju en till synes finfin Babblarna-tårta när han fyllde två, det som dock inte syntes på bilderna var dels att figurerna (som var gjorda i marsipan) var sjukt tunga och sjönk ner i tårtan och dels att jag råkade använda marsankräm som blev som nån gummigaktig sörja inuti tårtan.

Här är filmen från Ennis kalas.

20130427_142418_517bcbaeddf2b3730c59eb3b

Bild: http://mariasbakgladje.blogg.se/

Jag har beställt lite tukost/ljusblått och sockerpasta i gult och en mörkare rosa variant. Och några formar för att trycka ut blommor typ. Jag har ingen som helst aning om hur jag ska dekorera, eller hur man egentligen gör, men jag tänker att jag får pröva mig fram.

hfjfjfjhhh_523ff06e9606ee4282bce6b5

Jag tänkte också ge mig på nåt annat på insidan än hallonsylt och vaniljkräm (eller slemmig marsan dårå) och funderar på detta receptet med chokladfluff och blåbärsmousse. Borde inte va för svårt ändå.. visst..?

image2

För övrigt blir det nog inte så överuppstyrt, kalaset. Vi fixar fint, som vanligt, men vi tycker samtidigt att det viktigaste är att vi firar tillsammans och umgås och myser. Jag är en person som alltid haft höga ambitioner, siktat högt och blivit helt paj ifall det inte gått precis som jag tänkt. Men nu har jag lärt mig att chilla lite, eller ganska mycket faktiskt. Allt behöver inte va helt perfekt och kärleken och värmen sitter inte i hur väl dukningen matchar tårtan, ballongerna, godispåsarna i den perfekta fiskdammen osv. Jag hade dock gärna lagt massa tid på att göra sådär övertjusigt och fint, det är ju roligt! Om jag hade haft tid, och det har jag tyvärr inte. Och då duger det alldeles utmärkt med det vi hinner göra 🙂

Just nu är vi glada om vi har ett kök med vatten, spis, ugn osv. För nu har vi inte det eftersom hantverkarna är mitt i det där. Men det kommer bli klart nästa vecka, det är jag nog säker på.. heh.

Sen är det present till Iddeliten. Det är ju lite trist att va nummer två för det finns ju så jäkla mycket grejer i detta hemmet redan. Och Ennis och Idde är dessutom så nära varandra i ålder så de gillar ju samma grejer. Men det finns några saker som Idde skulle gilla, och som vi inte har redan.

- En boll. Vi har bollar men inte en sån liten i mjuk plast. Mittemellan tennisboll och handboll i storlek liksom. Idde har jätteroligt med en sån boll på öppna förskolan så det skulle hon bli glad för!

- Solhatt. Kanske inget Idde önskar sig egentligen eftersom hon hatar att ha grejer på huvudet (och på övriga kroppen dessutom) men hon måste ha en och då kan hon ju få en i present. En fin såklart.

- Bilar. Vi har inte så många bilar. Ennis började gilla bilar bara för ett tag sen och nu har vi kanske tre stycken i olika utformningar. Men Idde är så rolig, hon älskar de två bilarna och den traktorn vi har och kör och kör och kör. Och låter liksom, otroligt roligt. Så det hade varit himla fint att ge henne en egen bil.

- Sen gillar hon ju Babblarna förstås, men det kryllar redan av Babblare i olika format här hemma. Men i och för sig, hon har ju inte de små mjukisBabblarna 😀

- Och nåt klädesplagg skulle va kul att ge henne. Hon har tonvis med kläder men nästan allt är ärvt från Ennis och kusinerna. Jättefina kläder(!) men någon gång kunde det ju va kul att ge henne något nytt, att verkligen välja något som passar just henne. Men visst, känns sjukt onödigt samtidigt, när man har så himla mycket redan.

IMG_4541

Jag kan inte fatta att det är ett år sen jag gick med värsta foglossningen och inte hade en aning om vem som bodde där inne i magen. Jäkla unge vad du är fantastisk <3 Fina fina Idde! Nu godnatt och imorgon städdag i radhusområdet och fortsättning av köksrenovering. Sov gott!

1

2 thoughts on “Blir det någon tårta? Inför Iddes 1-årskalas!

    1. Vi har egentligen inte heller planerat särskilt mycket. I detta läget är vi glada om vårt kök har vatten och ugn.. annars blir det köpetårta. Grattis till din son 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.