Kan inte hålla mig!

EC1 (1 av 1)

Igår hade vi en inspirerande inspelning tillsammans med Ulrika Casselbrant som skrivit boken Bebis på pottan. Vi blev supersugna på att bruka allvar med Ennis potträning och testa babypottning med Idde.

Jag vill ju inte avslöja för mycket här på bloggen, det mesta ska ni ju få se i programmet i september, men jag kan liksom inte hålla mig helt!

EC3 (1 av 1)

Metoden heter EC, eller Babypottning, och går ut på att man kan träna bebisar att gå på pottan från födseln. Jag fick boken redan när Idde var mini men har inte satt mig in i det förrän nu när vi skulle ha med det i programmet. Nu känns det sjukt tråkigt att jag var så slö, hade velat testa metoden från början. Men men, får väl skaffa fler ungar hehe.

EC7 (1 av 1)

Jag fick ett litet kit av Ulrika! Tygblöjor och potträningsbyxor från Poops! och boken om Bajsmonstret som hon har skrivit själv. Både Ennis och Idde älskar redan den boken!

EC6 (1 av 1)

Och Ennis älskar den gula tygblöjan såklart.

EC4 (1 av 1)

Att potträna har för mig varit en grej som känts lite jobbig och krånglig. Och Ennis har i princip levt i blöja fram till nu. Men nu har vi i alla fall startat vårt lilla pottprojekt här, som Ennis och Idde gör gemensamt, och det känns både kul och spännande.

Vill ni veta mer om EC och potträning ska ni skaffa Ulrikas bok. Den kan köpas här tex. Och såklart se programmet sen! Vi plöjer boken för tillfället 🙂

IMG_2787

Jag kommer skriva ett inlägg om vår resa i samband med att programmet släpps i september. Då får ni veta allt om hur vi gått till väga och hur långt vi har kommit i vårt projekt! Håll utkik!

EC2 (1 av 1)

0

1 thought on “Kan inte hålla mig!

  1. Spännande 🙂 vi har kört någon Light variant av det sedan vår son var kring ett halvår. Och han har jämt varvat blöja med potta/ toa beroende på hur mycket vi har varit hemma osv. Men vi har inte stressat utan han har fått vara mycket bar hemma bara och vi har försökt ha lite koll på hur länge sedan han kissade osv. När han var strax över 1 år och 9 månader slutade han helt med blöja på eget initiativ, då vare bara toa som gällde 🙂 så himla skönt har det varit att han själv kände sig redo att bara gå på toa. Sedan har det ju självklart hänt olyckor och så, men sedan dess har han inte haft en blöja varken dag eller natt 🙂 så glad att jag läste om det när han fortfarande var väldigt liten! Är helt säker på att det är det som gjorde de så lätt för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.