Ska vi byta namn på vårt barn?

Ystad5 (1 av 1)

Detta är nog det konstigaste jag gjort, eller funderar på att göra. I alla fall på väldigt länge.

Ända sen Idde föddes har både jag och Johan känt att namnet Idde inte stämmer helt med den lilla korven vi fått. Det är ett fint namn och allt men vid olika tillfällen under hennes snart 15 månader långa liv har vi ifrågasatt oss själva i valet av namn.

Är hon verkligen en Idde?

Midsommar36

Varje gång någon av oss tagit upp frågan har den andra sagt "Nämen jag vet! Jag har också tänkt på det" osv. För att i nästa sekund säga "Nä men vi kan ju inte byta namn nu, hon är en Idde".

För det vore ju väldigt konstigt att byta namn på sitt 15 månader gamla barn. Konstigt och lite sorgligt. Vad händer med Idde då liksom? Hur ser man på tiden innan hon bytte namn då?

orangeklänning2 (1 av 1)

Vi har ju alltid varit så säkra på Ennis, sånär som på de första dagarna då man inte tycker att något namn passar. Men sen har det varit så självklart. Så det känns ju lite märkligt att ha den här känslan, att namnet man gett sitt barn inte är det rätta.

Nu är ni förmodligen nyfikna på vad vi skulle byta till i så fall, visst?

Idde1år2 (1 av 1)

Jag hade ett favoritnamn innan Idde föddes, ett namn som jag så gärna ville ha. Men Johan sa blankt nej. Aldrig i livet. När det närmade sig förlossning var han lite mer välvilligt inställd till namnet men ville fortfarande inte att vår dotter skulle heta det. Jag ville ju inte heller att vårt barn skulle ha ett namn som inte pappan tyckte om, såklart. Så det blev Idde, ett namn som vi typ värkte fram och som båda tyckte kändes bra. Innan.

Men nu, när det har gått en tid och när Johan dessutom inte heller är helt övertygad om att Idde är rätt namn, tycker han att mitt förslag är bra.

LykkeEnnisIdde17 (1 av 1)

Teddi.

Idag provar vi med det namnet. Men man får anstränga sig, är ju van vid Idde. Å andra sidan har vi tusen smeknamn på henne så att fylla på med ytterligare ett, i samma genre, känns inte helt knasigt. Iddet, Diddi, Didde, Diddan, Iddan, Iddeliten, Diddelido osv.

Teddi. Och hon lyssnar till det.

Besafe5 (1 av 1)

Men vilken knäpp grej va? Gör folk sånt här? Är det för tokigt?

Nåja. Världens gulligaste är hon i alla fall.

Midsommar32 (1 av 1)

10

5 thoughts on “Ska vi byta namn på vårt barn?

 1. Hej!
  Teddi är ju Iddet baklänges så det är kanske ment to be!
  Att byta menar jag. Inga konstigheter!
  Kram!

 2. Jag vet en kille vars föräldrar bytte namn på när han var 5år gammal 🙂 från Linus till Tobias så visst går det! Känns inte namnet helt rätt är det bättre att byta tycker jag

 3. När min syster var liten bytte mamma och pappa hennes namn från Anna till Lina. Det var ingen Anna. Det var och är en Lina. Såklart ni ska byta tänker jag. En vuxen man bytte namn förra året, han hade tänkt på det hela sitt liv men gjorde slag i saken efter att hans fru och barn varit på en barnteater om namn. En teater om att ibland behöver en byta namn, ibland passar inte namnet en fått…

 4. Nu är det ju inte aktuellt för er längre men vi bytte namn på vår äldsta när han var två år. Det var lite nervöst att berätta för omgivningen men det var så rätt för oss att byta! Och en tvååring tar ingen skada av att byta namn..Skönt att ni kommit fram till ett beslut! Det är jobbigt att gå och älta och fundera!

  Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.