Inte bara mamma

Trädgården6 (1 av 1)

Det är speciella dagar nu. Speciellt för mig och speciellt för Johan. Länge har det varit så att huvudansvaret för barnen har legat på mig och det tyngsta som har med vårt företag å göra har varit Johans ansvar. Givetvis har vi turats om en del, Johan har varit föräldraledig lite då och då och jag har haft mina renodlade jobbdagar. Men aldrig några längre perioder, det har varit max två dagar i rad typ.

Med andra ord har jag varit mamma i snart tre år. Bara mamma. I alla fall i känslorna, om ni förstår. Jag har känt mig som mamma först och främst, då blir det automatiskt så att nästan allt jag gör gör jag i första hand för någon annan.

MammaIdde5

Som ni vet går jag på körskolan nu, sen 1,5 vecka tillbaka, och är borta mellan 9.30 och 16.00 om dagarna. Johan är föräldraledig med barnen i två veckor. Och tänk så bra vi båda mår av detta. Johan har längtat efter att få lite längre tid med barnen och jag behöver verkligen få lite andrum. Johan njuter i fulla drag av att bara va hemma med barnen och ha det härligt medan jag känner hur jag växer av att bara få vara jag.

Så fort jag går iväg på morgonen kan jag ägna mig åt mig själv. Jag lyssnar på musik, poddar eller sommarprat på väg till körskolan. Sen kör jag bil och lägger all fokus på att lära mig så mycket som möjligt. Sen har jag lunch och går till Haninge c och käkar precis vad jag vill, för att sen gå tillbaka till körskolan och plugga teori innan eftermiddagens lektionen. Och så musik, podd eller sommarprat i öronen på vägen hem.

Så himla skönt.

Och ni vet ju hur mycket jag älskar mina barn och njuter av att få vara med dem. Men det skadar inte heller att få hitta tillbaka till sig själv.

2012_05_165_liten

Bild från maj 2013 när jag va nygravid med Ennis.

Det som är roligt är att jag börjat tycka det är kul att klä mig igen. Har typ glidit omkring i superbekväma kläder hur länge som helst, utan att bry mig speciellt mycket om hur jag ser ut. Men nu börjar det som sagt bli lite roligt igen, dessutom har jag städat garderoben lite och hittat kläder som jag glömt att jag har. En del av att va Kajsa Stina, att ha roliga kläder.

Midsommar28 (1 av 1)

Johan tycker jag ser ut som en ungdom, himla lustigt. Men helt okej tycker jag!

Så ja, det känns himla bra nu, även om jag är trött om kvällarna pga hög koncentration om dagarna. De nätter som jag får sova lite pga barnen eller konstiga bildrömmar påverkar såklart koncentrationen på dagen men det går oftast bra ändå. Känns fint att få ägna sig åt en utbildning, något som utmanar mig och är en stor grej i mitt liv. Tänk när jag har körkort, som livet ändå förändras. Många dörrar som öppnas.

Håll tummarna för mig!

Göteborg37 (1 av 1)

0

7 thoughts on “Inte bara mamma

  1. Vad härligt, jag håller tummarna! Vilken körskola går du på? Tycker du att den är bra? Jag funderar på att ta upp körningen efter några års uppehåll med en intensivkurs, men tycker att det är så svårt att välja skola.

    1. Hej! Jag går på Körkortsfabriken i Haninge c, hur bra som helst. Har kört med tre av fyra lärare och funkar med alla tre. Lycka till!

  2. Håller alla tummar & tår och hoppas verkligen du klarar det där förbaskade körkortet nudå!
    Påtal om ditt klädintresse och så så råkade jag av en ren slump slinka förbi din ateljé idag. Kommer uppifrån landet och hade ingen som helst aning var du brukade hålla till. Såg skylten och blev nästan helt lyrisk där jag gick med familjen. Och till min stora förtjusning var det öppet och både Johan och barnen stod utanför! Vågade dock inte riktigt gå fram och hälsa, vet inte riktigt hur ni ser på den saken?:) Tyvärr såg jag inte till dig någonstans men jättekul iallafall att få se er, även om bara en snabbis på håll.
    Stora kramar och som sagt, stort lycka till med körkortet!

    1. Men åh! Du skulle sagt hej! Jag var nog på vårdcentralen just då. Både jag och Johan tycker det är roligt när folk kommer fram och säger att de följer oss osv. Vi blir alltid jätteglada 😀 Så gör det nästa gång! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.