Om stil Del1 – Om Second hand och “Helt vanliga skor”

img_4449

Nämen hej fredag och alla fina läsare! Hoppas ni har en grym dag, min dag funkar ganska fint hittills tycker jag. Har lugnat mig lite efter gårdagens utflipp och har kört in till kontoret idag. Påt igen kan man säga.

Jag lovade ju att prata lite om stil!

img_4454

Det roliga är att ca 50% av min garderob består av plagg som är inköpta någon gång under mina tidiga tonår. Det är helt sjukt egentligen. På senare tid har jag dock börjat rensa ganska rejält i garderoben, jag kan liksom inte spara gamla linnen från 2003. Dock har jag använt mycket av de där gamla kläderna, det är inte bara att jag sparar och inte kan göra mig av med dem. Men man måste ju förnya sig lite ändå.

När jag var ung vuxen (20-nånting-ni-vet) köpte jag mycket kläder second hand, och eftersom jag alltid har haft en otroligt mixad stil funkar det skitbra med second hand. Är det något man kan hitta begagnat så är det ju knasiga kläder. Den vita tröjan jag har på mig idag är en secondhandtröja som varit i min ägo i kanske 10 år. Inte använd jätteflitigt men då och då. Den fyller sin funktion i KS-garderoben helt enkelt. Byxdressen är ganska ny faktiskt! Köpt på Mango nån gång i våras. Gillar den mycket och vill gärna ha fler i samma stil. Älsk på sånt som är skönt men ändå snyggt. Jag köper faktiskt mer och mer nytt numera och det beror mest på att jag inte har tid att gå i second handbutiker. Det kräver ju ett visst tålamod och en viss blick. Och när man är stressad småbarnsförälder är det svårt att skaka fram det där lite spontant.

Dagens skor är också köpta innan sommaren, ett par svarta Palladium canvaskängor. Jag har velat ha sådana så länge jag kan minnas men aldrig fått tummen ur. Mitt fel när jag köper skor är att jag alltid fastnar för de som är färgglada och mönstrade, vilket innebär att jag inte ägt några neutrala skor förrän typ nu. Äntligen har jag akaffat mig ett par "helt vanliga svarta skor". Fast assnygga såklart! Och snacka om att jag använt dem, typ varje dag. Och så lärde jag mig köra bil i dem, bara en sån sak. Måste va bra skor.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, jag är väldigt intresserad av kläder, mode och stil - men på mitt sätt. Nu när jag kommer igång märker jag att jag kan tömma ut rätt mycket tankar i ämnet så ni kan ställa in er på att det kommer dyka upp fler inlägg av denna typen framöver. Hoppas det uppskattas!

Ha nu en helt grym fortsatt fredag och fin helg!

img_4453

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.