Höstens första tävling – För dig med bebis!

tavling5-1-av-1

Dagen igår var omtumlande på många sätt - av anledningar som jag kanske kan avslöja längre fram.

Idag är också en spännande dag för idag släpper vi program 2 av Älskade unge. Och nu på förmiddagen tänkte jag presentera den där grymma tävlingen som jag babblade om förra veckan!

Så. Vad kan ni vinna nurå?? 😀

Stefan_läkare1_liten

tavling1-1-av-1

Vår läkare i programmet, Stefan Johansson, har skrivit "Första läkarboken" som är en superliten superbra bok att ha första tiden med bebis. Och framför allt inför att bebisen ska komma.

Är barnet friskt? Vad händer med naveln? Hur vet man att barnet äter bra? Är hudprickarna farliga? Varför får barnet gulsot? Allt detta och lite till finns att läsa om i denna lilla gula goding. Den kan ni vinna.. och...

tavling3-1-av-1

... en startbox från vår sponsor Libero!

tavling4-1-av-1

Pyttiga Libero touch, våtservetter, pads, babyolja och mer!

tavling2-1-av-1

Och så en lyxig goodiebag med massa fint till den lilla bebisen!

En vinnare kammar hem hela skiten - Både bok, startbox och goodiebag!

För att va med i tävlingen:

- Kom med ett förslag på vad ni skulle vilja se i programmet (Älskade unge alltså) och motivera varför vi ska ta just ditt tips! Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarsfältet.

- Du kan va med och tävla fram till kl 20.00 på torsdag den 15:e. Vinnaren presenteras under kvällen på torsdag.

Lycka till!

Och kom nu ihåg att titta på program två av Älskade unge som släpps kl 14.00 idag!

Panelen2 (1 av 1)

0

13 thoughts on “Höstens första tävling – För dig med bebis!

 1. Jag tycker ni ska prata med en barnmorska som jobbar med hemförlossning, om hur det kan gå till! Och/eller prata med någon som fött hemma, planerat. Man kan också prata kring hur det ser ut med hemförlossning i Sverige. I Sthlms län tex har man rätt att föda hemma om man är frisk omföderska som förväntas ha en normal förlossning, men i andra län ser det annorlunda ut. Tycker ni ska välja mitt tips då många idag verkar efterfråga ett alternativt förlossningssätt men ganska få är medvetna om att hemförlossning kan vara ett alternativ, och många avfärdar det direkt utan att sätta sig in i det.

 2. Hej! Vad roligt med en tävling.
  Jag skulle säga att lady dahmer skulle medverka i ert program. Att antingen hon skulle bli intervjuad om hennes sätt att vara förälder och hur hon & hennes man uppfostrar sina 3 barn. Jag tycker att hon är fantastisk på många sätt. Inte minst för att hon verkligen kör efter den metoden som hon tror på. Hon har många bra och framförallt nyttiga, tänkvärda saker att prata om när det gäller genus. Men det skulle Jon säkert baka in i samtalet om hennes föräldraskap. Alternativt att hon (lady dahmer) och en icke genusmedveten människa får diskutera frågan om genus. För att få flera aspekter i frågan. Det är mitt tips!

  Kram

 3. Jag skulle vilja se ett avsnitt med diskussioner runt syskon och hur det är och kan kännas att bli storebror eller storasyster. Vår son kommer att vara nästan 8 år nu när han får ett syskon. Det känns speciellt eftersom det kommer att bli så många år emellan dem. Finns massor med undringar känner jag. Det vore så värdefullt att få tips hur vi kan förbereda honom och oss på detta stora äventyr.

 4. Hej
  Är med och tävlar till min son Hjalmar
  Ja tycker ni skulle prata om syskon , förfelar med ha barn tätt vs lite längre hopp mellan dom. Skulle även vilja höra hur era barn sover på natten?! Sover ni ihop med era barn eller sover dom i egen säng.
  Tack för en bra blogg
  Med vänlig hälsning

 5. Hejsan. Jag skulle vilja att ni tittade lite närmare på High Need Babies. Barn som har lite mer batteritid och ger föräldrar lite mer utmaningar, redan från BB. Verkligen intressant ämne om barns olika personlighetsdrag som jag tycker behöver pratas mer om.

  Tack för ett bra program!
  /Sofia

 6. Jag skulle gärna höra en intervju med ex Petra (http://petrakrantzlindgren.se/)
  Hennes texter och även bok har väckt mycket tankar hos mig och mitt föräldraskap. Att hjälpa barnen bli starka individer- det är ju dit vi alla vill nå.

  En barnpsykolog skulle vara intressant att ha med i varje program, kanske att föräldrar kan skicka in frågor i förväg så kan ni välja ut olika teman för varje program. (syskonrelationer/ extra krävande barn/ att få syskon/ inskolning/ potträning mm)

  Mina tips fokusera främst på barnen som lämnat bebis livet och blivit småbarn/ barn- vilket känns som en naturlig framtid för programmet då programledarens barn blir större 😉

 7. Jag tycker att det vore superbra om ni i programmet tog upp hur det är att starta familj som lesbiskt par, allt från bedömningen som måste genomföras av läkare och kurator och själva inseminationen till hur det kan upplevas som att ha småbarn som samkönat par där normen är en annan. Detta är ett ämne som det inte pratas om särskilt ofta i barn/gravid sammanhang men det är en mycket viktig fråga för många par i Sverige som borde få känna sig inkluderade i barn-världen.

 8. Jag hoppas ni kan prata om ensambarn och barn med mycket syskon och hur det påverkar en i uppväxten och genom livet. Fördelar och nackdelar med att få sina älskade föräldrar för sig själv eller hur det är att behöva dela med sig med en stor syskonskara.

  Tack för ett toppen program!

 9. Hallå!
  Jag tycker att du/ni har ett jätteintressant och viktigt program och hade gärna sett att ni belyser hur olika familjekonstellationer ser ut. Hur det kan se ut för två kvinnor att skaffa barn, två män eller ensamstående. Det hade varit bra att ta upp betydelsen av vissa ord. Te x insiminera, donator mm.

  Jag är givetvis med och tävlar men tycker att det hade varit kul om ni tagit med “regnbågstemat” med eller utan vinst!

  /Hannah med fru och en 11-månaders bebis!

 10. Kanske ett program vad ni använder för sorts apparater under en förlossning. för sista gången jag skulle föda så fick jag någon spruta jag aldrig har hört talas om. gärna vad som kan ske om man sticker fel osv.

 11. Jag skulle gärna se ett avsnitt där ni belyser kemikalier i barns vardag och tipsar kring hur man ska tänka som småbarnsförälder kring val av hygienprodukter, leksaker, kläder mm ur ett kemikalieinnehålls perspektiv. Det vore även intressant att få veta mer om Naturskyddsföreningens arbete för en Giftfri förskola.

 12. Skulle vilja se lite inredning och kläder till barnet! DU har så fin stil så ksulle vara kul att se hur du tar det till barnet! 😀

 13. Hej, tackför ett underbart program. Älskar att titta på det! Tycker om alla de olika teman ni pratat om och allt ni tagit upp hitills. Ett ämne som ni kan prata mer om är exempelvis förlossningsskador och ni kan intervjua någon som haft komplikationer, exempelvis hanna öhman (hennes blogg invictus på finest) Hon delar med sig av sin historia och jag tycker det är viktigt att ta upp den delen också av förlossningar som inte alltid går som man tänkt sig. Kanske intervju med ett par olika tjejer med förlossningsskador. Sen kan en barnmorska förklara lite kring ämnet. Tycker det är en mkt viktigt ämne som behövs att talas om och att det på så vis blir mer normalt att ta upp i samtal och inte lika tabubelagt. Känns som om det hålls i skymundan och man inte gärna talar om det. Men om det aldrig näms, hur ska vi lära oss om alla olika komplikationer som kan faktiskt upstå vid en förlossning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.