Vinnaren i tävlingen! + Enkät – Vad tycker ni?

tavling2-1-av-1

Sådär ja! Då var barnen nattade och jag har tagit mig an alla fina tävlingsbidrag från er som tävlat! Så himla många bra grejer ni kommit med och så jäkla svårt att välja vinnare <3 Ska säga att många av era tips på ämnen redan är filmade eller planerade till denna säsongen av Älskade unge, så vi tänker lika i många lägen! Känns roligt tycker jag, att vi har liiite känsla för vad ni vill se i alla fall 😀 Nåja. Nu till vinnaren. tavling1-1-av-1

Med detta förslag på ämne vann Beatrice:

"Jag tycker att det vore superbra om ni i programmet tog upp hur det är att starta familj som lesbiskt par, allt från bedömningen som måste genomföras av läkare och kurator och själva inseminationen till hur det kan upplevas som att ha småbarn som samkönat par där normen är en annan. Detta är ett ämne som det inte pratas om särskilt ofta i barn/gravid sammanhang men det är en mycket viktig fråga för många par i Sverige som borde få känna sig inkluderade i barn-världen."

Det var ytterligare en person som föreslog detta men eftersom Beatrice var först knep du vinsten! Jag tycker att ämnet är viktigt, och vi kommer att ha en sådan intervju i ett av de sista programmen denna säsong. Beatrice - Maila mig på info@nyponstina.se så löser vi allt med vinsten där 🙂

Och hörrni, tusen tack för alla fina kommentarer, jag blir verkligen jätteglad över engagemanget! Och ni har så himla många bra idéer. Jag kommer svara på era kommentarer efter hand, så får ni reda på hur vi tänker kring de olika ämnena.

Och vill ni göra mig en tjänst? Gå in på denna länken och tyck till om programmet. Vi vill ju fortsätta i all oändlighet med programmet och då behöver vi (bra förhoppningsvis) statistik att visa samarbetspartners. Så jag skulle va så himla tacksam om ni ville gå in och tycka till om Älskade unge <3 Puss på er! Mammamaffian_liten

0

2 thoughts on “Vinnaren i tävlingen! + Enkät – Vad tycker ni?

  1. Jag undrar hur gör föräldrar med större barn i praktiken vad gäller genustänk ? ? ?
    Genustänk handlar väl inte bara om vilka kläder man bär, vilka leksaker man har (pappor och mamma är kanske inte alltid särskilt bra förebilder själva vad gäller att “fritt” välja kläder och intressen) men handlar det inte mycket om att respektera alla som lika värda ? ? ? Men hur lär man ut det ? ? ? Man kan prata om det… och försöka vara en bra förebild… Finns det mer praktiska exempel frân andra föräldrar med nâgot man ska tänka pâ som förälder till större barn, eller bra filmer eller böcker? Vara hjälpsam och artig bland andra. Inte prata illa om, förlöjliga, döma främlingar, grannar, vänner… Visa hänsyn mot mindre barn, djur och gamla och inte ta för mycket plats i offentliga rum där man behöver samsas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.