Den där tuffa biten… och första ultraljudet.

img_5024

Idag hade vi inskrivning på mödrahälsovården! Vi har gått på Mama Mia på söder de andra graviditeterna och det gör vi även denna gången. Men vi har nya barnmorska eftersom den vi haft förut är tjänstledig.

Det kändes superbra med vår nya barnmorska, vi känner henne lite sen innan då vi filmat lite med henne, men vi har ju inte haft henne som bm under graviditet. Men det kändes som sagt skitbra.

Jag berättade om blödningen som jag hade för några veckor sen och hon tyckte att vi kunde försöka få till ett ultraljud. Och vi hade tur och kunde göra det direkt! Då blev vi lite pirriga plötsligt.

Allt såg fint ut på ultraljudet, hjärtat slog fint och lilla bebisen va så gullig! Låg där och sprallade med sina små ben och fötter och händer. Hon bedömde att jag var i v 10+5, alltså exakt vad jag själv räknat 😀 Hon hittade ingenting som hade med blödningen att göra så det kändes ju skönt.

img_5030

img_5028

Sen kom den jobbiga biten, när hon skulle ta blodprover. Jag är ju otroligt stickrädd och detta är den värsta biten, helt klart. Såklart har jag blivit lite härdad efter två graviditeter och två förlossningar och det går ju bättre och bättre. Och idag gick det jättebra. Jag blir alltid lite stolt över mig själv när jag har klarat ett stick.

Fick plåster för syns skull. Kunde jag va värd.

Vi kände oss himla glada efter besöket hos barnmorskan, det hela blev liksom verkligt när vi gjorde ultraljudet. Jag har dessutom mått lite bättre de senaste dagarna så vi gick och åt en god lunch tillsammans. Tänk att vi ska ha så många barn 😀

img_5022

0

6 thoughts on “Den där tuffa biten… och första ultraljudet.

  1. Blir ju alltid lite extra verkligt när man få se den lilla i magen. Skönt att allt såg bra ut 🙂 Längtar nästan lite nu efter att få genomgå en graviditet igen, fast mitt tredje barn är bara snart 10 månader gammal 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.