Stanna hemma från föris pga magsjuka? + Nytt klipp från lilla julafton

lilla-julafton6-1-av-1

Godmorgon!!

Jäklar vad segt det var idag, vi masade oss upp typ halv åtta. Natten var bra fram till halv tre, sen vaknade Ennis. Var uppe och hjälpte honom att kissa och sen somnade han om mellan oss. Helt ok. Det var bara det att en liten stund senare vaknade Idde och lät, jag avvaktade några gånger men gick sen upp och stoppade i nappen. Efter en stund kom hon in till oss och då märkte vi att hon hade bajsat. Så Johan gick upp och fixade med det och fick sen lägga sig inne på madrassen vi har i barnens rum. De somnade om medan min hosta då satte igång. Sen låg jag och hostade i typ en timme och fick sen gå upp till badrummet för att försöka bli av med slem och skit. SEN kunde jag få somna om.

Men ändå ligger man där och är rätt glad för att man har en fin familj osv. Det är ju grymt.

lilla-julafton7-1-av-1

Idag hade vi äntligen tänkt komma tillbaka till föris med barnen. Vi har ju varit sjuka, plus att det gått magsjuka som bara den på föris. Mest har vi vabbat men några dagar har vi stannat hemma pga att vi inte vill dra på oss magsjuka. I fredags pratade jag med förskolan och då var senaste fallet av magsjuka i början på veckan, så det såg lovande ut för idag. Men jag ringde för säkerhets skull nu på morgonen och visst, två nya fall. Fan också.

Så vi tog beslutet att stanna hemma idag också. Men imorgon behöver jag verkligen jobba lite ostört plus att det är rutinultraljud. Och på onsdag har jag ett viktigt möte. Så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det..

Jag vill verkligen undvika magsjuka. Om vi får det nu kommer vi inte kunna åka till skåne eller nånting över jul, det skulle va så jäkla tråkigt. Samtidigt känns det lite fånigt att stanna hemma från föris bara för att vi kanske inte ska få det.

Hur gör ni? Jag vet att alla inte har möjlighet att flexa så som vi kan just nu men hur resonerar ni?

lilla-julafton-gran

Igår firade vi lilla julafton med hemmavarande storbarn eftersom de ska va med sin mamma över julen. Så det blev julmat och tomte, dessutom spontanköpte vi en liten gran som vi klädde. Kolla gärna på klippet <3

lilla-julafton2-1-av-1

lilla-julafton3-1-av-1

Hoppas ni får en fin måndag och grym julvecka i alla fall! Kram på er!

lilla-julafton1-1-av-1

0

6 thoughts on “Stanna hemma från föris pga magsjuka? + Nytt klipp från lilla julafton

  1. Vi har varit förkylda 1,5 vecka nu o eftersom jag är föräldraledig med lillasyster( 7 månader) får storebror (2,5 år) vara hemma med oss nu de sista dagarna så kanske vi slipper iallafall magsjuka över jul när alla släktingar ska hit. Ändå skönt att jag har möjlighet att ha honom hemma även om jag kanske hade haft lättare att städa o fixa med bara ett, mer stillsamt barn, hemma 😉 Men efter alla sjukor så har jag vant mig lite vid att ha båda här hemma och det är faktiskt mysigt (den mesta tiden) 😉 Men lider med de som måste vab- och Vobb-stressa…

    1. Ja det är ju guldläge i allt sjukdomselände 🙂 Det är jättemysigt att ha barnen hemma, det är ju mest när man typ måste jobba som det blir knepigt. Vi får se hur vi löser det imorgon.. Kram och hoppas ni håller er friska över jul 🙂

  2. Är föräldraledig med lillasyster, och storebror på 2,5 drog på sig en rejäl förkylning med feber å hosta förra veckan. Skulle väl kunna gå på dagis men ringde idag och sa att han fick gå på julledigt nu. Så nu hoppas jag vi alla får vara frisk över jul 🙂

  3. Det började gå magsjuka på Alexis förskola en vecka innan vi hade vårt planerade snitt med Milo. Plockade hem Alexis direkt, jag gick ändå hemma pga sjukskrivning så det var inga problem rent praktiskt som tur är, och väldigt skönt att veta att vi inte skulle riskera att kaskadkräkas på förlossningen, eller att A skulle må dåligt när vi var borta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.