Så sjukt j*vla tjock

Gravidvecka25_3 (1 av 1)

Asså jag orkar inte - Är jag i vecka 38 eller?? Jag är ju stor som en höggravid, sen VECKOR tillbaka. Och jag gick precis in i vecka 25.

Herregud.

När vackra Sanna Bråding (som nu fått sin son, grattis!) såg ut såhär några dagar innan BF...

img_7540-892x892

Bild från Sannas blogg

...och snygga Nina Campioni såg ut såhär i vecka 22...

IMG_5579

Bild från Ninas blogg

... rullar jag in med denna kulan i vecka 25 (24+1). Eeehhh, vad hände? Och framför allt - Hur stor kommer jag egentligen bli??!!

Gravidvecka25_4

Det kan ju inte va normalt. Tidigare har jag inte vuxit så mycket mer än på magen men nu, nu stramar både mjukisbyxor och trosor. Så jag får helt enkelt rota fram de trosor jag hade i vecka 35+ med mina andra två kottar OCH köpa större gravidtights.

Dessutom har särskilt min vänsterfot vuxit ur mina röda vinterkängor. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska trava runt i innan det är mer vår liksom. Vet inte vad jag ska ha när det blir vår heller för den delen. Och jag tycker inte att jag har massa pengar att shoppa för heller.

Jäklar vad bitter man kan va då.

Egentligen är jag faktiskt ganska glad. Jag har haft en mysig hemma-städ-pyssel-fix-helg med min fina familj och igår kväll tog jag mig ett långt bad med efterföljande kroppsvård. Detta gör jag dessutom oftare och oftare nu, kanske två ggr i veckan. Det ni! Det är bra för att vara en person som tidigare inte tyckt sig ha möjlighet att duscha oftare än typ en gång i veckan, kanske två. Nu badas det, klipps tånaglar och smörjs in med väldoftande lotion. Jag fönar till och med håret!

Så jag mår ju ganska fint ändå, speciellt när bebisen håller på å sparkar så mycket som den gör. Då uppskattar jag min graviditet - faktiskt.

Men ja, lite orättvist är det ju ändå att jag måste va så jäkla tjock. Även om det är fint å så.

Här kommer lite från dagen igår när vi var ute i trädgården och Johan och Albert rev ett skjul som vi haft på gaveln av huset.

Rivaskjul2 (1 av 1)

Eftersom skjulet har stått intill garagelängans bakvägg var vi för ett tag sen tvungna att ta av plåttaket eftersom de skulle byta tak på garagen. Sen passade inte vårt tak längre så nu har det stått utan hur länge som helt. Innan vi flyttade hit användes skjulet som vedförråd men eftersom vi aldrig eldar nu, pga småbarn och nyinstallerad värmepump, hamnar bara massa skräp i skjulet. Dessutom var det helt poröst.

Sååå himla skönt att det är borta. men vi behöver ett förråd till utöver vår bod, så planer på ett nytt finns såklart.

Rivaskjul1 (1 av 1)

Rivaskjul4 (1 av 1)

Rivaskjul8 (1 av 1)

Vi hittade en fjäril när vi rev, vet inte riktigt vad den hade för sig. Johan trodde den höll på att dö. Jag vet inte. Fin var den i alla fall.

Rivaskjul_collage1

Fina ungarna var med ute men näsorna rann rätt kraftigt redan igår. Sen fick Idde feber sent igår kväll och låg och sov intill mig och var varm hela natten. Så idag har barnen fått ta det lugnt och imorgon blir det vab.

Så kan det va. Hoppas er helg har varit fin!

Rivaskjul_collage2

0

12 thoughts on “Så sjukt j*vla tjock

 1. Du är jättefin Stina!
  Vet du, även jag fick stor mage fort min andra graviditet. Jämförde en bild på mig med en av dina bilder och vi ser lika stora ut i samma vecka. Men för mig “stannade det av” sen och jag blev mer normalt gravidstor. Jag gick upp lika mycket under båda graviditeter, typ 20kg. Jag tror att jag blev stor om magen fortare andra gången eftersom magmusklerna inte var lika starka då och kunde hålla emot bebisen på samma sätt som första graviditeten. Kanske samma för dig? Kanske ligger bebisen långt fram.

  1. Mm, nu är ju detta till och med tredje graviditeten på kort tid så visst.. det är ju nog så att man blir stor snabbt men att det sen avstannar lite 🙂 Vi får hoppas! Kram <3

 2. Du är jätte fin Stina!!!! Det är ju bara för några månader!!!!! Var stolt!!!! Du bär ju något fantastiskt!!!! Njut!!! Kanske sista g du är gravid??? Så tänkte hag när det var jobbigt 😉 kramar

  1. Tack Lina <3 Jag njuter, absolut, och är stolt 🙂 jag skulle dock tycka att det var lättare att inte va höggravid två tredjedelar av graviditeten 😀 Kram!

 3. Jag har också blivit superstor den här gången! Så himla opraktiskt är det. Alla fina gravidkläder har jag växt ur, och nu är det bara väldigt töjbara trikåkläder kvar. Vägrar köpa nytt med 50 dagar kvar till BF dock, så jag ser det som en utmaning att mixa och matcha med det jag har.

  1. Låter som en bra utmaning! Jag tänker lite samma, har faktiskt inte så mycket som är just gravidkläder.. jo, tightsen 😀 Men därför blir det också lite lättare när det blir vår för då har man lite mer att välja mellan i garderoben. Mina haremsbyxor är liksom lite kalla nu 🙂

 4. Se det som positivt 🙂 du kommer kunna ha de nya fina graviditetskläderna längre 🙂 jag saknade mina graviditetskläder efter förlossningen. Det kändes liksom som tabu att ha på sig dem då 🙂

  1. Fast jag har nästan inga gravidkläder… Köpte ett par byxor för några veckor sen men de är redan för små.. 😀 Men det som är positivt är att man ju ser att jag är gravid så då kan man ju ha fodralklänningar och sånt 🙂 Kram

 5. Här har du en till med megakanonkula i v 26 🙂
  Beklagade mig hos barnmorskan igår som försäkrade mig om att det var heeelt normalt 😀

  1. Åh vad skönt att vi är fler! Fast jobbigt för dig såklart, vet ju hur det är 😀 Nu har jag dock börjat vänja mig, det är ju bara att gilla läget liksom. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.