Nu måste jag klargöra

Tulpaner1 (1 av 1)

Nu måste jag nog förtydliga lite känner jag.

Några tolkade gårdagens inlägg, om megastor mage och jämförelsen med andra gravidisar, som att jag inte tyckte att jag var fin. Jag borde inte jämföra mig med andra osv.

Men så är det absolut inte! Jag tycker att jag är jättefin! Det ÄR fint med stor gravidmage! Men det är också tungt. Svårt att sitta och andas i vissa lägen, jobbigt att vända sig på natten (även om foglossningen är värsta hindret där) och svårt med kläder. Å andra sidan kan man ju använda sk "gravidkläder" en längre period, så man får se det positivt. Alltså att det inte känns lika onödigt att skaffa gravidkläder.

Det dumma är bara att de nya gravidbyxorna som jag köpte för någon månad sen redan är för små haha. Får se över det där tror jag.

Längtar i alla fall till våren för då blir det lite lättare med just kläder och skor eftersom man inte behöver klä sig lika varmt.

Elefantora6 (1 av 1)

I helgen planterade jag om lite, tog sticklingar och placerade om lite blommor här hemma. Var precis som att alla växterna ba mådde så mycket bättre av det 😀 Då fick jag lite dåligt samvete över att jag misskött dem så länge. Nåja, nu har jag gjort rätt för mig ändå! Tog också bort sista julpyntet så det blev lite cleant, känns sååå skönt. Nu kan våren komma.

Elefantora4 (1 av 1)

Elefantora5 (1 av 1)

Tog sticklingar från både Elefantöra och Monstera. Eller jag delade Monsteran egentligen, hoppas den tar sig och att jag inte sabbade moderplantan.

Elefantora9 (1 av 1)

Elefantora7 (1 av 1)

Elefantora10

Elefantora1 (1 av 1)

Jag är verkligen ingen blomsterfantast men jag tycker att jag utvecklas och blir bättre 😀 Och mitt intresse växer, både för växter inomhus och utomhus. Nu har jag dessutom lite nya planer för vår trädgård, är sugen på att odla lite denna våren nämligen.

Men det är ett annat inlägg! Idag vabbas det här och nu ska jag nog stoppa ungarna i badet så det torkade snoret försvinner 🙂 Ha en grym vecka!

Elefantora8 (1 av 1)

0

4 thoughts on “Nu måste jag klargöra

  1. I min andra graviditet vägde jag 10 kg mer än i min första (80 kg istället för 70 kg). Det var inte alls roligt eftersom jag när jag var yngre vägde 60 kg. Att bära runt 20 extra kg är tyngre och man känner sig större och klumpigare. Det är inte lika lätt att hitta underkläder, ytterkläder, o s v. Till och med mina ben och ansikte var svullna. Jag fick havandeskapsförgiftning och foglossning. Fick inte röra mig. Hade en stor blödning. Kräktes mycket och länge. Och kämpar fortfarande att bli av med “mage” och mina ben är fortafrande svullna. Och jag fick 2 storlekar större fötter. Till och med mina skridskor har blivit för smâ… Skidutrustning. Fina kappor och klänningar. Alla jeans. Det är inte roligt och man känner sig inte fin. Men nej det är ju en bagatell! Det viktigaste är ju familjen, bebisen o s v. Men sâ var det för mig i alla fall.

    1. Mm låter jobbigt 🙁 Det finns verkligen baksidor med att vara gravid, och det kan va lite svårt att förstå.. Det är väl tanken på bebisen och familjen som gör att man ändå tar sig igenom det, men man får också klaga när man har det jobbigt <3 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.