Tankar inför påsken

Bukett1 (1 av 1)

Åh. Påsk. Vår. Eller hur?

Lite tankar.

Vi visste inte om det skulle gå att få till, och vet väl inte helt säkert än heller, men vi ska försöka ta oss ner till Skåne över påsken. För två år sen, när jag var höggravid med Idde och vi dessutom spelade in Älskade unge för fullt, valde vi att inte åka. Det gick liksom inte att få ihop. Men detta året kan det nog gå, trots att min graviditet är tyngre denna gången.

Bukett_col_2

Vi har ju liksom märkt att ingen jobbar ändå, över påsk och jul och sånt. För att inte tala om sommaren. Det är så ofta som vi vill få saker gjorda men eftersom ingen annan jobbar står allting bara stilla. Så på jobbfronten borde det va lugnt.

Bukett_col_1

Sen har vi det här med hälsan. Jag har ju haft det ganska tufft med foglossning, och har även nu, men de senaste dagarna har det faktiskt varit något bättre. Men det går upp och ner, förra veckan var det riktigt illa istället. Men jag tänker att det ju inte borde va mer påfrestande att va i Skåne än att va hemma liksom.

Det som jag först tänkte att jag inte skulle palla är Konstrundan. Typ årets höjdpunkt. För den som inte vet innebär det att man över påsken kan åka runt till massa konstnärer på Österlen och besöka deras ateljéer och utställningar. Vi brukar åka över en dag och hinna med en 6-8 st, med picknick på mitten.

Så jag tänkte ju först att det inte skulle gå. Men sen kom jag på. Det man gör är ju att man åker lite bil, går ur bilen och strosar i sakta mak hos en konstnär, sätter sig i bilen igen och åker en bit till. Och så håller man på. Och det är ju egentligen ganska varierande, lugnt och bra. Det enda som kan va lite kämpigt är kanske att sitta på filt och picknicka, men man kan ju faktiskt också fika på fik.

Så jag ställer nog in mig på att vi kan åka "som vanligt" - Sånär som på att vi har barn med oss men det har vi ju haft några år nu. Men självklart måste man ju anpassa sig efter dem och hinner kanske inte med åtta konstnärer.

Bukett_col_3

Men även om vi ska ner till mamma och pappa över påsken vill jag ju göra lite påskfint här hemma. Tänkte blåsa ur och färga ägg, kanske blir nästa helg dårå eftersom det ska dra lite över natten osv. Då vill man ju göra redan på lördagen så det kan bli klart på söndagen. Våra veckor är ju så himla späckade nu så man hinner inte mycket annat då.

Sen tycker jag att man borde kunna sätta lite blomster på trappen utanför dörren nu, så mycket frost kan det väl inte bli..? Jag har en gren i en kruka med sand här utanför, som jag satte granris och julpynt i till jul. Nu är den avklädd sen ett tag men ska snart få fjädrar och några ägg kanske.

Men som sagt, det blir nog nästa helg, även om man gärna vill göra nu. Kanske tjuvstartar jag med nåt litet idag. Ska också börja rota bland bebisgrejer och se vad jag behöver och inte.

Hoppas ni får en fin söndag!

Bukett6 (1 av 1)

0

2 thoughts on “Tankar inför påsken

  1. Penséer klarar 5-6 minusgrader, ser kanske lite trista ut precis på morgonkvisten men livar upp igen på dagen. Finns i måååånga möjliga färgkombinationer. Väljer du småblommiga kan du med lite tur se att dom frösått sig till nästa vår – då blommar de små violerna lite här och var.

    1. Ja det är ju fint! Men man vill ju inte sätta dem för tidigt med tanke på att det var typ vitt på marken när jag gick upp häromdagen.. Men nu känns det ju ändå som att våren är på G även här i Stockholm 🙂 Köpte faktiskt lite blomster igår, som jag tänkte plantera fint i dagarna 🙂 Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.