Jag som tyckte jag såg en snopp

Processed with VSCO with hb1 preset

Godmorgon! Vill tacka för all fin respons på gårdagens inlägg - både här på bloggen, Instagram och på Facebook. Det verkar som att fler upplevt samma sak och det känns himla bra att få diskutera lite och lufta känslor. Idag känns det dessutom lite bättre, man får ju distans till allt liksom.

Nåja.

Igår var vi i alla fall hos barnmorskan på förmiddagen, Johan och jag. Sen på ultraljud. Jag har liksom lite sett fram emot denna dagen lite.. fast med skräckblandad förtjusning. Ni kanske minns att vi för en månad sen fick göra ett ultraljud, lite hastigt och lustigt, pga att jag var så stor? De ville då kolla att det inte var för mycket fostervatten eftersom det då kunde tyda på någon avvikelse hos bebisen.

Det var det inte.

Istället upptäckte de att bebisens ena njurbäcken var förstorat. Först trodde jag att det var jätteallvarligt men efter att ha frågat lite mer fick jag reda på att det inte behövde va så farligt. Men de ville göra ett ultraljud igen i vecka 32 och om det fortfarande var förstorat kollar man bebisen med ultraljud när den kommit ut och ger antibiotika om det behövs.

Så igår var det då ultraljud i vecka 32 och det kändes fint att se bebisen igen. Dock var bebisens båda njurbäcken lite förstorade och vi kommer behöva den där extra ultraljudsundersökningen när bebisen kommit ut. Men ultraljudskvinnan kändes lugn och och det gjorde ju såklart att vi också känner oss ganska lugna kring det hela. Hon frågade om vi tagit reda på bebisens kön, vi sa nej, och då sa hon att detta är vanligare hos det ena könet. Då blev vi såklart sjukt nyfikna 😀

På senaste ultraljudet tyckte jag nämligen att jag råkade se en ganska tydlig liten snopp så senaste månaden har vi varit helt inställda på att det är en pojke vi kommer få, även om vi inte fått något bekräftat. Nu frågade Johan lite om bilden vi såg igår och då sa hon att navelsträngen låg precis där.. så det kan ju lika gärna varit navelsträngen jag såg senast också. Och Johans teori är att det här med förstorat njurbäcken borde va mer vanligt hos flickor eftersom flickor lättare får urinvägsinfektion, och förstorat njurbäcken kan nämligen leda till att bebisen lättare får urinvägsinfektion. Dum som jag var googlade jag lite på det när jag kom till kontoret men kunde inte få fram något mer precis.

Så nu får man ställa om sig lite igen, vi vet ju faktiskt inte alls om det blir en pojke eller flicka. Blev liksom lite mer spännande igen.

Men det känns bra efter gårdagens besök på MVC. Jag hade bättre järnvärde, magen är lagom stor nu och hjärtljuden på bebis var fina. Att min foglossning är lite bättre var inget konstigt, men min barnmorska sa att det formodligen kommer bli lite sämre igen närmare förlossningen. Men jag behöver inte va orolig för att vissa symptom minskar. Bara jag känner fosterrörelser och det gör jag ju verkligen 🙂

Så det känns bra, men jag var dödstrött hela eftermiddagen sen. Det är liksom en urladdning att göra de här extra ultraljuden.. det finns ju en ytterligare oro kring allt i denna graviditeten eftersom vi gång på gång stöter på små grejer som ska kollas upp osv. Men det har ju mest visat sig att allt är normalt. Typ. Men den där underliggande oron tar på krafterna.

Nu kämpar jag på de sista veckorna här, går in i vecka 34 på lördag. Jag ser fram emot min förlossning och undrar mycket hur det kommer att bli. Spännande!

Avslutar med bild på lyxfikan vi tog på Gunnarssons mellan barnmorskebesöket och ultraljudet. Lite extra får man ändå unna sig.

Ha en fin dag!

Processed with VSCO with c1 preset

0

5 thoughts on “Jag som tyckte jag såg en snopp

  1. Så himla spännande! Jag är själv i v36 med mitt tredje barn och har heller ingen aning om vad som så småningom tittar ut 🙂 I v20 var jag på ett tillväxtultraljud hos en överläkare i sthlm och hon förklarade att ett förstorat njurbäcken är tydligen upp till dubbelt så vanligt hos pojkar. Men det behöver ju inte betyda att det är en pojkbebis för det. Berodde på anatomiska skillnader enligt henne. Så skönt att de har koll på dig och bebisen! Ska bli kul att fortsätta att följa dig både under resterande graviditet och efteråt! 🙂 /Malin

      1. Tack så mycket, skräckblandad förtjusning det här med att bli trebarnsmamma tycker jag 🙂 Min bebis har inte ett förstorat njurbäcken, vad jag vet iaf. Anledningen till att jag fick det berättat för mig är för att jag var så frågvis på ultraljudet. Jag arbetar som sjukgymnast och är så otroligt intresserad av anatomi/fysiologi (även på fosterstadiet) och därför har jag betalat extra för en ordentligt genomgång med alla mina barn 🙂 Jag har följt dig från att du fick Ennis så jag kommer absolut fortsätta med det nu när du också väntar/får trean!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.