Jisses vad mycket jag väger!!

Gravid_vecka_38_magen (1 av 1)

Vi var ju hos barnmorskan igår - och för er som inte orkat kolla klippet (jag vet hur det är, man pallar liksom inte alltid) kommer här en liten skriftlig redovisning!

Det hela började med att jag och Johan promenerade från kontoret till MVC och på vägen dit trodde jag att bebisen skulle hoppa typ tre gånger. Vilket den givetvis inte gjorde. När vi kom till Mama Mia hade vi några minuter på oss innan vi skulle in så då passade jag på att väga mig, något jag inte gjort sen inskrivningen i vecka 12 typ.

Vi gissade innan - Johan gissade på drygt 70 och jag ba "Va?! Eeeeeh nä, typ 80". Och vad vägde jag? Prick 80 kilo. Så jäkla klockrent. Men herre, 80 kilo alltå.

Jaja, jag bryr mig inte. Det där är inge viktigt för mig.

Gravid_vecka_38_godis (1 av 1)

Detta trycker jag nämligen i mig nu. Måste ha nåt liksom.

Nåja.

Inne hos barnmorskan gick allt bra. Mitt järnvärde var - hör på denna - jättebra! Äntligen! Såhär två veckor innan graviditetens slut, helt ovärt ju. Men ändå, bättre sent än aldrig.

Blodtrycket var bra och bebisens hjärtljud var fina. Sen skulle hon känna hur långt ner bebisen låg och i samma veva råkade jag nämna att det känts som att bebisen skulle ploppa ut tre gånger på vägen dit. Efter att hon känt kom domen.

"Alltså, den här bebisen kommer komma snabbt när den väl bestämmer sig för att komma ut". Jahaaaaa, hur snabbt liksom typ..? "Om ni ens hinner in borde ni ta taxi, ja så du Johan kan hjälpa till ifall bebisen kommer i bilen." Eeeeeeh jahaaaaa... "Ja och om du känner att bebisen kommer nu, då kommer ni få föda hemma. För om vattnet går, då finns det liksom inget håller kvar bebisen inne. Så långt ner ligger den".

Happ. Föda hemma. Eller i bilen. Grymt. Herre.

Så nu tänker Johan att vi kanske ska ha en handduk eller två i bilen, så inte bebisen hamnar på vår smutsiga bilmatta. För han tänker då inte ta taxi och ha med nån sur chaffis å göra. Nä han tänker fräsa med vår bil och jag får glatt hänga med. Kanske hinner inte vår barnvakt fram och då får ungarna också följa med. Familjeförlossning helt enkelt, inget konstigt alls.

Det börjar bli verkligt det här alltså. Nu är det bara att vänta på att vattnet ska gå typ.

Hej!

Gravid_vecka_38_magen2 (1 av 1)

3

10 thoughts on “Jisses vad mycket jag väger!!

  1. Tips! Plastad frotté är toppen att ha i bilen, in case of. Samt en påse ifall man blir illamående och behöver kräkas. Allt kommer gå toppen, snart har ni en till goding i familjen. Kram!

    1. Tack för tips! Det där med påse är bra, den har man ju vänjt sig av med efter att man slutat må illa under graviditeten 🙂

  2. Det kommer gå bra hur det än blir. Lycka till med det nya livet! 🙂

  3. Det är ju superbra att järnvärdet är bra då det är just till förlossningen det är viktigt att inte ligga för lågt. Förlorar man mycket blod vid förlossningen blir det ju lättare för kroppen att klara av om man har ett bra värde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.