De kritiska dagarna – Omgång 1

Processed with VSCO with hb2 preset

Bild från när vi outade att vi väntade Ennis - Precis 4 år sen

Jag hoppades på bebis i slutet av denna veckan, och trodde också att det skulle bli så, men nej. Varför jag hoppades så mycket var för att vi hade en bra plan. Hanna, som ska komma och ta barnen, hade sin man hemma på nätterna vilket skulle göra det möjligt för henne att komma snabbt. Redan i natt jobbar han natt igen vilket gör att barnen måste till Hanna och inte tvärtom ifall förlossningen sätter igång.

I veckan som gått har vi även haft storbarnen hemma vilket var skönt - ifall vi hade behövt åka på studs. Då hade vi inte behövt dra med oss småttingarna till förlossningen liksom.

Men denna veckan har vi några kritiska dagar. Och det kommer några sådana kritiska dagar efter helgen också.

Storbarnen har precis åkt till sin mamma och Hanna åker på semester på tisdag. Sen kommer mina föräldrar på torsdag kväll och stannar till söndag. Men innan dess är det alltså några nätter som känns osäkra. Vi har Johans bror Pelle och hans fru Karin som har sagt att de kan komma, men de bor en bit bort och om vi behöver åka in snabbt som fan har vi inte tid att vänta in dem. Så då får småbarnen följa med till förlossningen.

Processed with VSCO with b1 preset

Magen idag vecka 39 (38+1)

Samtidigt som jag inte vill att bebisen ska komma nu de närmaste dagarna, vill jag det mer än någonsin. Magen är helt enkelt för stor nu och jag kan varken sova, äta eller röra mig ordentligt. I natt sov jag bara några timmar och magen trycker liksom åt alla håll. Huden spricker hela tiden och det svider och kliar. Jag kan inte sitta på något sätt som känns okej och mat får jag då knappt ner eftersom det inte finns plats. I princip alla mina trosor är för små och spänner under magen, har bara två par riktiga gravidtrosor som fortfarande funkar. Inga kläder är sköna, till och med Johans mjukisbyxor sitter för trångt på min kropp.

Processed with VSCO with f2 preset

I förmiddags satte jag ihop bebisens säng och bäddade den - sen var det typ kört. Superont i bäckenet och resten av dagen blev vila. Så himla tråkigt att inte kunna göra nåt. Men nu är sängen på plats i alla fall och det var väl på tiden 🙂 Ska försöka knåpa ihop en egen mobil att hänga där på ställningen, sen behöver vi hämta ett spjälskydd på vinden.

Spännande ändå det här. Att det kommer en ny person liksom. Hjälp.

Processed with VSCO with f2 preset

Johan har hängt mycket med barnen idag, varit i trädgården och i skogen. Jag fick sova lite på eftermiddagen och duscha och ta det lugnt. Jag fick lite panik där på eftermiddagen när jag liksom varken kunde sitta, ligga eller stå utan att magen var i vägen. Så jag behövde verkligen den där lilla pausen.

Ikväll har jag nattat trollen på rekordtid, de somnade båda två på typ fem minuter. Jag var helt paff. Idde vände sig inte en enda gång, helt sjukt ju. Jag brukar som ni vet va helt genomsvettig efter att ha nattat henne men ikväll, då var hon trött.

Så nu får vi se vad som händer i dagarna, om det blir kaos eller lugnt. Spännande minst sagt! Hoppas ni har haft en finfin helg <3

Processed with VSCO with f2 preset

1

1 thought on “De kritiska dagarna – Omgång 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.