När syskonen fick träffa Bello – Så gick det

Forstaveckanmedbello4 (1 av 1)

Bello kom kl 10.54 måndagen den 8 maj - det är en vecka sen! Känns som längesen men ändå nyss. Ni vet känslan.

Forstaveckanmedbello2 (1 av 1)

Jag, Bello och Johan stannade på BB över natten sen och på tisdagen åkte Johan och hämtade Ennis och Idde hos Pelle och Karin och kom med dem till BB på eftermiddagen. Barnen hade först varit hos Hanna på måndagen och de hade ritat bebisen och tittat på lite bilder och en film som vi skickat. Pratat lite om att bebisen kommit.

Ennis är 3,5 år och vi har pratat ganska mycket om att bebisen ska komma och hur det kan komma att bli. Idde har känt på magen och kollat på ultraljudsbilder, men mer än så har hon inte riktigt förstått.

bbidde1 (1 av 1)

Så kom de då till BB. Jag satt i sängen med Bello i famnen och barnen kom in. Jag, som trodde att Ennis skulle va nyfiken och Idde typ vild, fick helt fel. Idde for såklart fram, Johan klädde av henne ytterkläder och hon fick klättra upp i sängen, men sen var hon jätteförsiktig. "Hallå bebis!" ropade hon och ville klappa honom på huvudet. Och hon klappade så försiktigt och fint. Sen pussade hon honom på huvudet. Räknade hans fingrar.

Ennis reaktion var annorlunda. Han blev liksom ställd. Precis som att det gick upp för honom att det var på riktigt. Och eftersom han förstår mer än Idde blev det ju verkligt på ett annat sätt. Iddan ba kör på liksom. "Jaha, en bebis, den var ju himla gullig, hallå bebis!" Men Ennis, förstår som sagt mer.

Han fick också klättra upp i sängen men ville inte klappa Bello och undrade över naveln som som läskig ut. Han ville gärna krypa upp till mig och det fick han. Sitta i mitt knä. Sen kom barnmorskan och läkaren och skulle göra nå koll och det blev lite turbulent för barnen, de hade liksom precis kommit. Så det var inte helt lyckat.

Sen var barnen kvar en stund, det blev lite mycket liksom, och Johan åkte sen hem med dem för att försöka ha en "vanlig" kväll. Jag och Bello stannade på BB en natt till.

Syskonen_col_1

Syskonen8 (1 av 1)

Vi kom hem på onsdagen och då kom alla tre storbarnen och firade. Bello satt mest i sjalen på min mage medan vi andra åt tårta och drack bubblor.

Syskonen2 (1 av 1)

Syskonen4 (1 av 1)

gustavochbello1 (1 av 1)

Sen kom min bror, fast ganska sent pga förseningar på pendel, så barnen kom i säng sent. I torsdags kom mina föräldrar och det blev ännu en sen kväll. Och i helgen har det blivit lite hejsan svejsan med sömn osv.

gustavochbello2 (1 av 1)

Syskonen_col_2

Syskonen10 (1 av 1)

Forstaveckanmedbello5 (1 av 1)

Hela veckan har varit rätt tuff för barnen. Sovit på olika ställen och umgåtts intensivt med olika människor. Haft superroligt. Sovit för lite. Fått ett syskon. Men vi har haft himla mysigt.

Morfar_col_1

Mormor_col_1

Syskonen3 (1 av 1)

Ennis har närmat sig Bello i sin takt och nu vill han gärna titta på honom när han är vaken. Han pratar gärna om att Bello får mjölk från mig men att han själv dricker mjölk från korna. Men han är inte i närheten av arg eller missnöjd med att Bello är här, snarare tvärtom. Det känns ganska självklart för honom. Han bryr sig inte "för lite" men inte heller överdrivet mycket. Det känns ganska chill liksom. Och han berättar gärna att vi har fått en bebis. Men han tycker att naveln luktar äckligt. Och det gör den ju.

Processed with VSCO with a5 preset

Idde är fortfarande supergullig mot Bello. Jag trodde någonstans att hon skulle va en sån som vill klappa lite för mycket och lite för hårt - Men icke. Inte än i alla fall. Hon smeker honom så försiktigt på kinden och pussar honom ibland. Säger "Hej Pillo" och sjunger på hans namn till Blinka lilla stjärna-melodin. Igår morse kröp hon upp bredvid mig och Bello i soffan och låg liksom och strök honom över kinden samtidigt som hon slötittade på TV. Bara sådär liksom.

Men vi får ju va där när hon umgås med honom, hon har gjort någon ansats att bära honom och så. Och hon är ju ganska liten så man vet inte när det kanske går över gränsen. Det kommer säkert bli någon gång även om hon är varsam nu.

Men jag tycker att det har gått väldigt bra hittills. Och det känns skönt. En bra start.

Syskonen11 (1 av 1)

4

2 thoughts on “När syskonen fick träffa Bello – Så gick det

  1. Stort grattis till den nya familjemedlemen!!! Jag bor i Tyskland och har en lite anmärkning till namnet: i Tyskland är Bello det vanligaste hund namnet, barn kallar hundar för Bello! Det kommer från “bellen” = “skälla”. Här skulle man alltså tyvärr aldrig associera den vackra italienska betydelsen med namnet.

    Önskar allt gott!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.