Dags för tävling!

Amningssjal9

Igår var jag rätt tjusig ändå, finns inte så mycket kläder i min garderob som sitter snyggt för tillfället så man får va glad när man lyckas lite 😀

MEN!

Det är inte det som är grejen med detta inlägget - Grejen är sjalen runt halsen. Ser ni den där? Det är en amningssjal! Och nu tävlar jag ut en sån i samarbete med barnbutiken Rackarungar som min vän Jessica driver.

Jag har en svart, ni vinner en ljusgrå!

Amningssjal7 (1 av 1)

Sjalen kommer från Les Enfants och är gjord i bambu, supermjuk och tunn och fin! Värde ca 300 kr.

Amningssjal11

Jag är ju för fri amning och öppen amning. Man ska kunna ge sin bebis mat var som helst utan att känna att man behöver gömma sig eller att någon annan skulle ta illa upp. Men jag personligen kan tycka att det är rätt skönt att kunna kapsla in sig lite vid matstunden, känner mig rätt naken annars. Och då kan en amningssjal va på sin plats!

Det braiga med denna sjalen är att man kan ha den som "vanlig" sjal också. På översta bilden har jag liksom dragit den igenom hålet som man annars har sitt eget huvud i, om ni förstår. Man kan också ha den som på bilden under, ba sådär.

Amningssjal10

Så. Vad ska du göra för att vinna då? Jo.

Du ska skriva i kommentarsfältet, här eller på instagram, varför just du ska vinna. Varför är det grymt med amning? Varför vill du amma? Lite sådana tankar. På instagram vill jag gärna också att du taggar två vänner, som du tror vill tävla, och följer mig @nyponstina och @rackarungar.

Den som skriver bäst, och har en bra motivering, vinner helt enkelt.

Tävlingen avslutas på söndag kl 20. Lycka till!

Amningssjal8 (1 av 1)

1

3 thoughts on “Dags för tävling!

  1. Superfin och praktisk sjal!
    Jag ligger hemma på soffan med order om att ligga still då mitt blodtryck skenar iväg. Längtar massor till bebis är ute och jag får börja amma! Första barnet och ser fram emot att få vara nära bebis på ett annat sätt nu än i min mage.
    Jag är för att man ska få amma hur, när och var man vill utan atr någon annan ska ha några som helst åsikter, men känner, precis som du, att det kan vara skönt att ha en sjal för att få den stunden lite för sig själv, fast man är ute bland folk.

  2. Jag vill vinna och ge till en vän som är gravid just nu. Jag tror hon skulle uppskatta den väldigt mycket. När jag som tjugoåring blev mamma så fick jag rejäla sår av att amma, komplikationer och smärta. Jag vantrivdes med amningen i 6 månader eftersom folk sa “det gör ont att amma”. I samband med att jag läste till doula 2015 läste jag en bok om amning och fick där och då kunskap kring det fina med amning också. Att det inte alls ska vara smärtsamt varje gång, sedan dess har jag verkligen kämpat med att be vänner och bekanta att läsa in sig i ämnet amning.

    Jag tycker MVC och även BB borde bli amningsvänliga igen och hjälpa nyblivna föräldrar (både den födande och partnern) kring hur amning fungerar. Det ska vara ett stöd där, hjälp den i förhållandet som vill amma att kunna amma sitt barn. Självklart ska man få flaska om det är ett önskemål också, men om man tänker utifrån amningen. Födande måste få stöd och hjälp, det ska inte ges en flaska till den födande för att “det är enklare ta flaskan” om den som fött verkligen har önskemål om amning. Något måste ske inom amningssverige och blivande föräldrar behöver hjälpen att kunna amma. Hur ska man förstå att ens kropp fungerar om du aldrig får chansen att lära dig amma och förstå just ditt barn?

  3. Skulle såååå gärna vilja vinna detta! då jag haft turen att få två “tuttälskande barn” . Att få ha möjlighet att amma är för mig helt underbart, oavsett sår och smärta i början så riktigt njuter jag vid varje tillfälle. Med en amningssjal skulle denna stund bli ändå mer mysig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.