Igår natt hände det – Första gången efter förlossningen!

Inatt (1 av 1)

Under en graviditet, och första tiden efter förlossningen, är det liksom som att man bara upplåter sin kropp till sitt först ofödda och sen nyfödda barn. Man bara tar sig an uppgiften och lägger sig själv åt sidan till ganska stor del.

Under graviditeten är det ju allt med kroppens förändringar osv och efter förlossningen är det framför allt amningen. Brösten lever liksom sitt eget liv - Blir stora, blir små. Hårda som stenar och sen slappa. De gör ont på massa olika sätt och ändrar storlek titt och tätt. Och de ger såklart mat till barnet och blir på så vis barnets ägodel till viss del.

Även om det är lite bekymmersamt med lite infektioner och slängar av mjölkstockning gillar jag verkligen att amma denna gången. Det är mysigt och känns verkligen fantastiskt att kunna göda min bebis på det sättet.

MEN.

Något jag tycker är lite trassligt är läckaget. Och framför allt att jag måste leva och bo i amnings-BH eller amningslinne DYGNET RUNT. Alltså även på natten. Annars vaknar jag i en sjö av bröstmjölk. Och det känns.. en aning instängt. Klibbigt och svettigt. Trångt liksom.

Men så igår natt hände det. Jag sov utan BH, och utan linne. Och inga blöta bröstmjölkspölar i sängen! Alltså kan ni fatta - SÅ JÄKLA SKÖNT. Och dessutom - Avslaget är borta, vilket betyder att jag inte måste ha trosor med binda dygnet runt.

Frihetskänslan på topp!

Nu kan jag amma i år! Bara jag får sova naken 🙂 Hej!

Processed with VSCO with b5 preset

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.