Regler för Bello

Naturligtljus2 (1 av 1)

Det sämsta med vårt hus är ljuset. Eller avsaknaden av ljus. Vi har rätt små fönster, som dessutom sitter ganska lågt, och ingen genomtänkt belysning precis. Vi har liksom inte hunnit det. Och bara dimmer i köket.

Därför är det väldigt svårt att fota fina bilder inne hos oss. Detta blir ju då väldigt påtagligt när man är hemma hos mamma och pappa och ser ljuset i deras matrum. Wow. Det är så det ska va. Himla orättvist alltså.

Nåja.

Naturligtljus3 (1 av 1)

Idag har jag bestämt mig för att sätta upp lite regler för Bellan. Jag har kört på fri amning sen Bello föddes och jag tycker att det är bra att göra det i början. Bebben ska gå upp i vikt och man ska få igång allting, då ska man ge mat när bebis vill ha. Men nu behöver vi reglera lite - av två anledningar.

Naturligtljus4 (1 av 1)

Jag är lite rädd för att min bebis ska gå upp FÖR mycket i vikt, det blir ju jobbigt för honom liksom. Han äter ju då ganska ofta, men sen ibland går det flera timmar och då kommer vi till anledning nr 2 - Det blir för mycket bergochdalbana för mina tuttar. Mjölkproduktionen dras igång som attan ibland för att sen sina lite och då måste pojken dra igång det igen. Vilket resulterar i supermycket mjölk.

Så vi måste få lite kontinuitet här helt enkelt. Och vi har börjat idag, han ska få mat var tredje timme. Det har väl gått sådär tycker jag, han vill gärna äta lite oftare. Men vi får se här hur det går.

Avslutar med en bild som inte har med detta å göra alls. Hej!

Naturligtljus1 (1 av 1)

2

4 thoughts on “Regler för Bello

  1. Vad är det för påhitt? Är det något bvc stödjer? En bebis kan inte gå upp FÖR mkt i vikt och brösten anpassar sig tids nog om bebis bara får styra som naturen vill. Att inte friamma är emot dagens rekommendationer. Inte nekar man väl bebis bröstet 🙁 ok när dom börjat bli 6-7 månader o kanske börjat käka lite. Men inte annars!

    1. Var tredje timme är ju inte sällan tycker jag, båda mina andra barn har ätit var tredje timme av sig själva. Bello har det lite kämpigt med andningen och som jag skrev så kämpar hans hjärta på lite extra, därför vill jag inte ge honom bröstet var och varannan timme. Till saken hör också att jag har haft infektion i brösten och mjölkstockning pga att mjölkmängden blir så otroligt stor när bebis småäter för att sen vänta flera timmar. Och nånstans vill jag nog tycka att jag kan få se lite till min egen hälsa i det hela också. Givetvis nekar jag ju inte Bello mat ifall jag märker att han är jättehungrig, men jag strävar efter att få lite kontinuitet i amningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.