Här är den Blå hallen! Renovering av vår hall – Förvaring och färg!

Vet ni vad?? Fasen vad fin blogg jag har!

Har inte bloggat på länge - det har ni såklart märkt - och inte heller varit inne och kollat på min egen blogg. Nu skrollade jag lite och insåg hur jäkla fin den är!

Och då är det ju himla synd att den läggs ner.

Så jag tänker att jag är tillbaka nu. Fast inte varje dag. Det blir sporadiskt. Men ändå.

JAG ÄR TILLBAKA!

På Instagram har jag hållit på lite mer och jisses vad många som tycker att vår nya hall blir fin! Så himla glad jag är för alla fina kommentarer på bilder och framför allt instastories. Jag har ju då renoverat lite i vår hall, eller fixat om man hellre vill kalla det så. Ny färg, helt nytt bygge och äntligen bra förvaring!

Det är många som vill se fler bilder, och även veta lite hur jag gjort.

För det är jag. Jag som ritat, konstruerat, byggt, målat. Tänkt. Men lite bollande av idéer och inköpshjälp från min duktiga pappa och lite inspel och bärhjälp från min käre make. Men mest jag.

Stolt. Jag är fan bra på att snickra ändå.

I helgen besökte vi för första gången Nacka byggnadsvård AB i Nacka - WOW säger jag bara. Fattar inte att jag aldrig varit där, jag som till och med gått på föremålsantikvarieprogrammet i Visby ett tag. Jag BORDE varit där. Men men, nu blev det första gången och verkligen inte sista. Barnen var med och det gick bra! Fast Ennis ville mest hem å äta.

Vi var där för att köpa krokar till hallen dårå - Dessa blev det.

Men först.

Lite bilder från jobbet under tiden. Jag har ju kommit ur bloggande på senaste tiden och glömde ju då ta före-bilder. Men ni ser ju lite, det var rosa och dålig förvaring i alla fall.

När hyllor och planka kommit upp. Bakom stora tjocka plankan sitter en mindre (på ena delan av väggen) som inte gick att få bort. Så då byggde jag in den istället. Blev bra ändå.

Rosa färgen målade jag ett tag efter vi flyttat in eftersom jag tyckte det var tråkigt med vitt. Det blev dock en alldeles för knallig nyans, hade tänkt mer smuts i färgen, så jag blev aldrig riktigt nöjd.

Bänken, med skoställ nederst, har jag gjort av MDF och rundstav. Reglar på två ställen för att stabilisera.

Lådorna kommer faktiskt från Claes Ohlson - Fast för typ ett halvår sen då jag köpte dem lite för spontant för att ha ett bra ställe att ha dem på. Här ser ni också färgen komma fram!

Här har ni nyansen - ifall ni gillar den så mycket att ni vill måla med den. Jotun.

Och pang! Här har vi den!

Tanken är att alla ska ha sin egen låda till halsdukar, vantar, mössor osv. Sen har man sin egen krok till jackor och en egen krok till typ nycklar, hörlurar och annat smått och gott! Leo och Albert delar eftersom de har minst grejer - vi är ju så sjukt många i denna familjen och det fick inte plats sju lådor. Men det var ok.

Givetvis är det inte såhär tillsnyggat nu när vi använder hallen - den är ju till för att just användas. Men det blir ju roligare att fota såhär. Kolla vad snyggt liksom.

Här har vi skorna. Blev ju bra! Plötsligt blev golvet helt okej snyggt tillsammans med den blåa nyansen. Ljusblått och sandfärgat - fin kombo alltså.

Idde hittade sin låda. Och min gamla mössa.

Och sin gula rygga.

Krokarna som jag satte upp mitt i natten häromdagen. Vi kom snabbt fram till att vi ska köra en främre rad också, så vi ska beställa fyra krokar till.

Nu har jag en eller två strykningar kvar på taklisten, sen är jag klar med denna sidan. Resten av hallen är fortfarande rosa så det ser lite roligt ut. Men nu måste jag prioritera andra saker ett tag framöver. Så det får komma när det finns tid. Vi håller på att bygga öppen tvättstuga på andra sidan hallen och eftersom den är just öppen måste den såklart va snygg! Så det ska kluras lite på det.

Hoppas ni är nöjda med rapporten! Om ni har fler frågor - Bara kötta på!

Och tryck gärna på hjärtat här nere om ni är nöjda och glada!  Kram på er 🙂

28

14 thoughts on “Här är den Blå hallen! Renovering av vår hall – Förvaring och färg!

 1. Hej fina, åh så snyggt du gjort! Vi har ju precis köpt ett torp, mitt ute i skogen i Kramfors. Ett timmerhus från 1800-talet, helt galet spännande. När jag såg din renovering så blev jag så sugen på att ta tag i huset och liksom komma igång!!!! Ghaaaa!

  Ska definitivt besöka Nacka Byggnadsvård! Ha det bäst!

  1. Åh vad spännande!! Är det mycket att göra?
   Det är ju kul att hålla på, men man ska väl inte ha för höga krav på sig själv för då tappar man lusten. Men noggrann ska man va! Kram och lycka till med huset! <3

 2. Hej hopp! Kul att bloggeriet är igång igen! Himla snygg färg i hallen och krokarna är så tjusiga 🙂

  1. Tusen tack! Ska försöka komma med något eller några inlägg i veckan i alla fall. Svårt att hinna med allt men nu kände jag att jag saknar bloggandet ganska mycket. Så lite ska jag försöka hålla på 🙂 Kram

 3. Hej! Och tack för detta inlägg, nu vet jag exakt hur jag ska göra i hallen i vårt nyköpta hus med noll förvaring 😍😍 vill du skriva hur du gick tillväga och ingefära mått? Jag är en sån som har tummen mitt i handen men tänker ge mig på ett försök ändå 😊

  1. Hej! Vad roligt att du gillar hallen, glad jag blir! Men alltså, jag slängde skissen till bänken igår, det var ju himla dumt :/ 😀 Men jag kan skriva ett lite mer detaljerat inlägg ändå, absolut! Det är ju ändå olika mått i olika hus 🙂 Kul att du efterfrågar, då blir jag peppad på att blogga. Håll utkik så kommer ett sånt inlägg snart! Och om inte – Påminn! Min hjärna är full av barnrelaterade saker just nu hehe. Kram och lycka till med nya huset!

 4. Wow, vad fint! Shit vad du är duktig. Och kul att du är tillbaka på bloggen. Det gör inget om det inte är varje dag, eller ens varje vecka. Men kul att få läsa lite om dig och familjen då och då. Superkul faktiskt! 🙂
  Kram

 5. Oj vad fint! Och kul att du är tillbaka. Så skönt med en bloggare som ger en ärlig och nyanserad bild av verkligheten. Kram!!

  1. Vad roligt att du tycker det, tack! Ja jag försöker visa hur livet liksom ser ut – det är både fult och fint – men vill givetvis inte visa mina barn i utlämnande situationer exempelvis. Där är det en fråga om integritet. Men för övrigt tycker jag att det känns bra att skriva om och visa hur livet ser ut i verkligheten 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.