När är man en Riktig influencer?

Det kan man undra.

Vissa kanske till och med undrar vad en influencer är.

Är jag en influencer? När blev jag det i så fall?

Lite enkelt sagt är en influencer det som tidigare kallades för bloggare, typ. Bloggare klingar ju inge vidare, och i takt med att bloggare börja använda sig av flera sociala kanaler behövdes en annan benämning. Där är Influencer helt klart ett toppenbra ord!

En person som är offentlig och aktiv i olika sociala kanaler. Går på events och gör samarbeten med företag. Driver sina sociala kanaler som ett företag. Ungefär.

Bilderna i detta inlägget tog jag på eventet jag var på i tisdags - Med Influact och KitchenAid. Tjusigt värre, på Urban Deli, med otroligt gott käk från kocken Danyel Couet. Introduktion av det nya nätverket Influact och presentation av tidlösa köksmaskinen från KitchenAid. Väldigt trevlig tillställning - och typiskt influencer-göra.

Men när räknas man egentligen som influencer? Måste det vara ens jobb där man drar in pengar? Behöver man flera flera tusen följare eller prenumeranter? Eller räcker det att att man är jäkligt aktiv för att räknas som influencer?

Jag har inget svar. Jag vet inte ens om jag räknas som influencer. Eller jo, det gör jag ju eftersom jag blir bjuden på events och gör lite samarbeten med företag.

Men jag är ju ingen såndär stor en.

Jag har typ 4850 följare på Instagram och 3430 prenumeranter på YouTube. Läsare på bloggen är svårt att säga eftersom jag har haft lite uppehåll. Men när jag var dagligt aktiv hade jag kanske mellan 250 och 800 unika läsare per dag. Förutom när jag födde barn och sånt, då flög det iväg.

Jag hade ett spännande möte med en grym PR-person igår och hon ställde mig lite mot väggen. Hon frågade rakt ut varför jag inte har fler följare på Instagram. Vad svarade jag?

"Jag vet inte". Och så är det. Klart att jag har mina analyser och idéer om varför det aldrig tar fart, men på det stora hela fattar jag faktiskt inte riktigt varför. Om jag ska va helt ärlig.

För jag tycker att jag borde ha fler följare, det kan jag stå för att jag tycker. För den feedback jag får från mina sk "få" följare/läsare/tittare är så tydligt positiv att det borde finnas fler som tycker samma. Det är liksom därför jag inte ger upp - För att jag någonstans tror att det kommer flyga en dag.

Nu var jag väldigt ärlig här med er.. man ska ju egentligen bara visa upp att man är trygg och stark i det man håller på med. Verka proffsig. Men såhär går mina tankar, och det kan jag ju faktiskt bjussa på.

Jag frågade denna braiga PR-person tillbaka, varför hon trodde att jag inte hade fler följare. Hon hade ett otroligt intressant svar som jag tyvärr inte kan dela med mig av här. Men det var tänkvärt, och dessutom något jag skulle kunna förändra.. eller vad man ska säga.

Nåja.

Nu är jag ju ändå en influencer, om än "liten", och det finns företag som vill samarbeta med mig. Jag får väldigt sällan tråkiga kommentarer och har råkat ut för riktigt näthat typ en gång. De som följer mig gillar mig. Och det är ju det bästa för företag som vill samarbeta med influencers.

På tisdagens event fick vi kika på de här skönheterna till maskiner. Kitchen Aids storfräsare helt enkelt. Man kan till och med göra juice med den. Och baka och göra käk och allt sånt som man liksom kan se på den.

Den säljs på Bagaren och Kocken och om ni tittar in där innan den 17 december får ni 20% på alla produkter från KitchenAid med koden LOPPI. Det är rätt bra rabatt så passa på. Det är ju jul och sånt ni vet.

Jag har hållit på med influencer-grejen sen Ennis var nyfödd typ. Alltså att jag gick in för att bli "mamma-bloggare" och liksom ansträngde mig för att ta mig in i den världen. Och det har varit himla roligt. Jag har legat lite lågt under sommaren och början på hösten men har nu fått lite nytt liv här.

Springer på lite events och nätverkar  lite mer igen. Har kommit igång med bloggen med inlägg några gånger i veckan och klipp på YouTube.

Det ÄR kul! Och nu ska jag fan få det att lyfta ännu mer.

Så. Hjälp mig. Vad är det som är bra med mina sociala kanaler (och mig)? Vad ska jag lägga mer krut på och få fram ännu mer? Vad kan jag skita i (för ingen bryr sig ändå)? Finns det något som saknas? Var är jag bäst - Instagram, YouTube eller blogg?

Jag skulle bli så himla glad om jag fick lite vägledning av er som läser och följer. Jag vill ju fortsätta.

Jag vet att det kan va lite struligt med det tekniska här på bloggen, men håller tummarna för att det går att kommentera.

Puss på er!

Tisdagens goodie med bröd från Urban Deli och förkläde och slickepott från Kitchen Aid. 

10

10

12 thoughts on “När är man en Riktig influencer?

 1. Härliga bilder, bra fråga när är man influenser, tycker att man kan säga att man är det när man faktiskt dra in pengar på din blogg..

 2. Du är annorlunda och genuin…
  Din blogg är en utav de fem som jag går in på varje dag; dock är det väl kanske för andra – oregelbundenheten som spökar..?
  Jag bryr mig inte om att du inte skriver på ett tag – det är mänskligt och naturligt.
  Får känslan att du verkligen går in för vad du gör i ditt skapande och ditt varande med din familj och att du inte tubbar på det, för att skriva ett inlägg… Mår du inte bra så skriver du inte ett inlägg på en vecka eller två..och det gör ingenting.

  Men en sak som kan göra att det är t.ex. “svårt att kommentera” är att man måste klicka på titeln på ditt inlägg och de flesta glömmer nog bort det, så när man väl har läst färdigt, så måste man scrolla upp igen och klicka och sen rulla och folk har ju i allmänhet rätt bråttom, så det kan nog vara ett litet problem. Tänker främst på när du la upp det där inlägget med råden inför en bra helg med barnen..
  Jag tyckte det var ett fantastiskt inlägg, men du var lite ledsen för att du inte hade fått några kommentarer.
  Och det var ju synd, för det var ju så bra! : )

  Ha det så bra så länge,
  Nabreh..

  1. Tusen tack för lång och bra feedback! Jag ska verkligen se över det tekniska på bloggen, är inte alls nöjd själv heller. Tack för alla fina ord, det värmer <3 Kram

 3. Hej
  Är så glad över att du är tillbaks och bloggar . Det är just denna ärlighet och funderingar jag gillar med dina inlägg det blir på något sätt djup i inläggen.
  Gillar bäst din bligg och youtube men följer dig även på insta. 😀
  Själv har jag tappat bloggandet lite då man inte bor i en storstad och det inte händer så intressanta saker hela tiden så tappar jag flödet men du ger mig hopp att de kanske får gå i den takt man hinner med också. Kram

  1. Tusen tack för fina ord <3 Kul att du följer på flera ställen 🙂 Ja det där med att det ska hända häftiga saker hela tiden.. det gör det verkligen inte här heller 😀 Man får försöka plocka fram det intressanta och mysiga i tillvaron istället, när det är brist på action 🙂 Kram!

 4. Jag följer dig på både bloggen, youtube och insta för att du är ärlig o inte så ”perfekt” som alla andra. Jag gillar den lite mer nakna sanningen. Den får iaf mig att må bättre än påklistrade Molnfluffiga. Det tycker jag är en bättre förebild. Lite skit i hörnen vad gör det? Sen måste jag säga att jag blev imponerad o nyfiken på din o Johans ålderskillnad vilket är intressant att följa. Ni är färgglada o tänker utanför ramarna vilket inspirerar mig. Önskar jag vore lite mer modig. Sen har vi barn i samma åldrar vilket nog oxå var därför jag hittade dig under min senaste graviditet. Vi är också i samma ålder. Uppskattar mest insta stories o hur ni grejar i ert hem. älskar också dialeketer o skånska är en favorit😉
  Keep going!

 5. Hej!
  Läste din blogg mer innan och kollade även Yt- kanalen en del då. Tycker genuint du verkar vara en härlig färgglad person men när det kommer till sociala medier så känns det som att du ibland anstränger dig för mycket. Hoppas du inte misstolkar detta för det kanske låter konstigt men du har liksom lite för mycket olika projekt och teman som vi läsare aldrig får någon kontinuitet i. Det blir därför lite överansträngt. Kanske bara fokusera på två kanaler ist för blogg, insta, yt OCH podd? Förslagsvis insta och bloggen bara? Vet inte…Hoppas inte detta verkar elakt för jag tycker så mycket om dig och din fina familj men upplevde emellanåt att det var lite….stressigt och stökigt att läsa och försöka hänga med i alla olika projekt och kanaler. Oavsett vad du väljer att göra så kommer jag kika in här lite då och då som vanligt! Stor kram och lycka till

  1. Stort tack för konstruktiv kritik! Kan känna precis så som du beskriver, men det handlar väl om en strävan efter att se vad som funkar och vad folk gillar. Man försöker och gör sitt bästa hela tiden och när en grej inte flyger testar man något nytt. Det är inte lätt alla gånger och veta vilket spår man ska ta.

   Tusen tack för din feedback <3 Kram

 6. Svårt att ens hitta hur en ska kommentera.. Du är fantastisk! Bäst i bloggen. Inte bra i pod-format. Youtube med massa emojis känns löjligt med din klockrena stil. Bloggen helt klart bäst men inget att “lita på”. Tycker du borde satsa allt krut här inne!

  Kram

  1. Tack för din ärliga kommentar! Jag ska se över temat här på bloggen när jag får tid, är inte heller nöjd med att det är så svårt att kommentera osv. Kör inte så mycket emojis på YouTube längre, bara nån snöflinga som pynt typ, men känner som du – Det är inte riktigt min grej med sånt. Blir genast nyfiken på vad min “klockrena stil” är? Det vet jag nämligen kanske inte själv 😀 Och vad menas med “att lita på”? Många frågor tillbaka nu, men jag blir nyfiken 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.