Ja visst jäklar! Februarilistan – Här är den!

Men HALLÅ!! Februarilistan!! Det har ju varit mars skitlänge nu, och jag har bara totalt glömt bort. Helt sjukt vad tiden går, och nu har det ju hunnit hända massa mars-grejer. Men jag ska försöka minnas februaris höjdare mm.. sååå... här kommer den - Februarilistan!

Månadens utmaning: Mello. Johan har varit borta och jobbat på mello halva veckorna hela februari och jag har haft barnen själv. Utmaning, absolut, men helt klart hanterbart. Första helgen var mor och far här, sen bodde storbarnen här tre veckor på raken och även om det var fler att laga mat till så innebar det också lite mer hjälpas åt.

Månadens klädesplagg: Gula jackan. Den är varm, OFANTLIGT snygg, glammig och faktiskt ganska ovanlig trots att den kommer från Mango. Många har ju kört fluff i vinter men denna har jag inte sett på annan person än mig själv.

Månadens kreativa: Ansiktsmålning. Och det kommer bli mer! Jag ska till och med köpa mig ett gäng riktiga färger för att kunna göra riktigt fint. Sen kommer det på YouTube tänker jag, och det tar oss vidare till nästa punkt...

Månadens nytändning: YouTube! Det är roligt igen! Fortfarande trögt att komma tillbaka och få bra titt och nå ut till nya prenumeranter - men det gör inget! Jag gör det av lust, jag gör det för barnen och jag gör det för att det är ett spännande experiment. Och för att jag blir bättre på att klippa.

Och just det - Nytt klipp nedan. Väldigt spontant inspelat efter hämtning på föris i veckan. Fina roliga ungarna! Kolla gärna innan du går vidare.

Månadens  tråkigaste: Svartmögel. I Leos rum, en del i badrummet och i fönstren i alla sovrummen. Det var blä att upptäcka och ta bort, men satte lite eld i baken på oss. Nu ska vi ta upp ventiler. Bilden under blev felvänd men det skiter jag i för den är så äcklig ändå. Fy fasiken.

Vidare till nåt roligare.

Månadens frisyr: Blond 90-tals-bakåtslick-menändåfluffig-lugg. Har tyckt att jag varit riktigt tjusig i denna frippan men har väldigt svårt med hår som hänger och slänger i ansiktet. Och det gjorde tyvärr denna luggen lite för ofta. Så nu är den kort igen (se översta bilden).

Månadens aktivitet: Upptäcka naturen och lekställen i närområdet. Jag har faktiskt upptäckt att vi har lite fin natur häromkring ändå, trots att jag förut tyckt att vi inte har det. Men det hänger väl ihop med att barnen blivit lite större och kan ta till sig naturen på ett annat sätt. Förutom Bello dårå. När vi nu varit själva på helgerna har det passat väldigt bra att hitta på enkla saker i närheten av hemmet. Vi har också hittat lekplatser och skolgårdar som man kan leka på när det är helg. Och så picknick i snö. Ingen superhit kanske pga KALLT om händerna, men ändå mysigt enligt barnen.

Månadens mys: När pappa kommer hem från mellot. Barnen har fixat överraskningar och verkligen blivit glada när Johan kommit hem efter att ha varit iväg. Känns fint i hjärtat. Och jag och Johan har fått längta efter varandra lite. Mello tog ju slut igår, så idag har varit en sån pappa-kommer-hem-dag, även om han faktiskt sovit hemma denna veckan. Idag var vi iväg på Ösmo plantshop på eftermiddagen och det var typ det mysigaste på jag vet inte vad alltså. MYS.

Månadens Idde: Hon säger "Jag älskar dig mamma". Det är så att hjärtat smälter. Sen säger hon ju ungefär tre gånger så ofta "Dumma dej mamma". Men det är en annan punkt, som inte får va med på månadens lista.

Månadens Ennis: Han har blivit skådespelare! Vi har filmat några Alfons-filmer för Rabén & Sjögren och Ennis har blivit sådant proffs! Nu kör han sitt rejs i våra klipp på YouTube och är så himla duktig framför kameran. Stora fina killen min <3

Månadens Bello: Han flyttar sig. Han kryper. Han klättrar. Han biter. Han drar. HAN ÄR ÖVERALLT. Och det är SÅ roligt, men också SÅ jobbigt. Nu har jagandet börjat alltså. Blommor flyttas från fönsterkarmar, småsaker MÅSTE hållas undan och ska man över huvud taget komma iväg med alla ungar på morgonen exempelvis får pojken helt enkelt sitta i barnstolen en stund. Det går inte annars.

Jobbigt men givetvis jätteroligt och spännande att se honom utvecklas.

Månadens låt: En helt ny värld, från Aladdin. Jag vet. Det blev en barnfavorit även i februari, men jag lever ju liksom varje minut med barn. Och nu har vi börjat titta på Aladdin och mina barndomsminnen poppar upp - Jag kan låten! Den är fantastisk - och väldigt hööööög i tonart. Men det gör inget, jag sjunger ändå!

Månadens mat:  Inte den på bilden. Det är mat från den goda buffén från Ösmo plantshop idag. Nej. Månadens mat är MACKOR. Det har blivit mycket mackor i februari alltså. Får bättra där alltså.

Månadens insikt: Det viktigaste är att göra det man vill, inte det man inbillar sig att man förväntas göra. Om man gör det man vill kommer lusten fram och ger ytterligare energi - och den goda spiralen uppåt är igång! Och så nästa grej. När jag nu ska göra det jag vill finns det inga gränser. Det är fan ba å köra på, vad ska jag vänta på liksom? Nä precis. Inget. Nu jäklar.

Där har ni listan! Och mars har börjat fint ska ni veta. Och det dröjer ju inte så länge tills Marslistan är här, om jag nu kommer ihåg den! Klicka på hjärtat om ni gillade listan! Puss och kram!

40

40

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.