Olika är bra – Rocka sockorna med barnen – SÅ viktigt!

Jag brukar inte va så mycket för att haka på sånna där grejer som andra liksom tvingar på en. Olika dagar för olika saker ni vet. Det är klart att jag tycker att 8 mars är bra att den finns, #metoo likaså, men jag brukar välja att inte sticka ut hakan så värst mycket i dessa sammanhang. Jag vet inte, det är inte min grej liksom. Jag skriver om sånt jag tycker är viktigt när jag själv vill. Ni fattar.

Något som jag däremot tycker är en enkel och bra grej att haka på är Rocka sockorna. För det är så viktigt att tidigt lära våra barn att olika är bra. Och detta kräver inget långt resonemang som är svårt för barnen att greppa, det är bara SÅ enkelt. Och roligt. Och bra.

Så när förskolan igår påminde om Rocka sockorna, och att de skulle uppmärksamma det på föris, var vi snabba att haka på. Imorse påminde Ennis (såklart, koll på allt, minns allt när en annan håller på å glömma trots tänkt på det kvällen innan) och alla tog olika strumpor.

Johan i mitten, lite modetänk där ändå alltså med olika nyans ba. Jag valde till Idde, ränder olika håll, och Ennis ville välja själv.

Jag valde till mig och Bello och matchade oss två 🙂 Inte helt lätt att få en bra bild med rörlig bebis dock.

Nu på eftermiddagen fick jag mail från föris med bilder och text om hur de uppmärksammat dagen. Hjärtat blev väldigt varmt och jag är stolt över att mina barn får med sig värderingar som dessa.

Har ni rockat sockorna idag? Om ni glömde går det bra att göra det vilken annan dag som helst ju!

25

25

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.