Bästa morgonkaffet – NyponKaffe!

Godmorgon kompisar! Det är fredag alltså. Hur dricker ni ert morgonkaffe? Eller dricker ni ens kaffe? Vad dricker ni annars på morgonkvisten?

Jag ska ge er receptet på mitt perfekta morgonkaffe, även kallat "NyponKaffe".

Ta kaffe, gärna från riktig maskin om man nu har det. Ta fram vispgrädde. Häll i en skvätt. Hur stor skvätt tänker ni? Det beror helt på dagsform tänker jag. Och sug. Ibland räcker det med en pytteskvätt, då man vill ha mycket kaffesmak och inte har typ ont i magen, men ibland krävs desto mer för rundheten. Det viktiga är att inte så så mycket att kaffet blir för kallt tänker jag.

Färdigt!

Det braiga med NyponKaffe är att man inte behöver stå å greja med mjölk, värma och skumma ni vet, utan bara kan slå i valfri mängd grädde lite snabbt och enkelt. Man behöver inte heller samma mängd, som med mjölk, för att få rund smak. Dessutom tycker jag att kaffet smakar mer kaffe, fast med en lite mjukare smak.

Prova! Gör det dessutom lite extra lyxigt genom att välja ett glas istället för kopp! Mitt favvoglas är inget mindre än det man köper skånsk senap i. Jättefint!

Till kaffet idag blev det turkisk yoghurt med hemmagjord jordgubbspuré (Bellos egentligen, kommer recept på den), pumpafrön, chiafrön, solrosfrön, russin, kokos och honung. Smarrigt värre och grym start på fredagen!

Ha en finfin dag och helg kompisar! Och kom ihåg hjärtat!

35

35

4 thoughts on “Bästa morgonkaffet – NyponKaffe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.