Nu är hon 3 år – Fina Idde – Så firade vi!

Idde. Nyfödd här - Nu TRE år!

Man brukar ju säga att tiden gått fort, att hon föddes precis osv. Men nä. Jag känner inte så. Jag tycker det känns som att hon har varit med vääääldigt länge denna lilla loppan. Hon har liksom varit väldigt närvarande i våra liv om man säger så.

Idde är den mest fantastiska lilla tjejen, men hon är också en som kräver mycket av oss gamla föräldrar 😀

Hon har världens humor OCH humör. Hon bestämmer själv, kan själv. Hon fixar själv med egna projekt - Och hyss. Hon sjunger gärna, och bra, och hittar på egna texter till befintliga melodier. Gärna på tema BAJS. Hon älskar småsaker, och småväskor, och småsaker I småväskor. Hon är den som får mig att skratta från magen och som säger "Mamma jag älskar dig" med världens innerlighet.

Världens roligaste, och jobbigaste, unge alltså. Snacka om att man är nyfiken på vad hon kommer hitta på i livet. Vilka intressen hon kommer utveckla och vad hon kommer tycka är roligt. SÅ spännande.

Och igår fyllde hon då tre år.

Vi brukar fixa med presenter nere i vardagsrummet när småttingarna fyller år eftersom det oftast är de som vaknar först och man sällan hinner fixa och väcka på sängen ni vet. Men igår sov faktiskt lilla Idde ganska länge så vi hann liksom vakna allihopa och ställa ordning det sista innan jag kunde väcka henne och gå ner med henne i famnen.

Hela den grejen, med sång och presentöppning, kommer i veckans klipp på YouTube.

Till födelsedagsfrukost blev det fluffiga pannkakor med bär och grädde. Mums!

Eftersom det var trist väder blev det ingen längre utflykt, men vi behövde ändå va hemma och ordna inför idag då det blir 3-årskalas, 1-årskalas och dop. Vårt hus är uppochnervända världen men med lite hjälp från mamma, pappa och morbror Gustav som är här fick vi faktiskt helt ok ordning igår. I alla fall så det funkar att ha folk här.

Så under dagen blev det lek och prov av alla presenter, lite mys ute och gott att äta. Idde fick en doktorsväska (mer om den i senare inlägg) som hon knappt släppte på hela dagen. Här sitter hon i trappan och pular med sina grejer och sin ballong. Hon är en riktig lite Lotta på Bråkmakargatan, vår Idde.

Till middag önskades spagetti och köttfärssås - Iddes favorit.

Och sen glass med grädde, maränger och strössel!

Och många fina presenter blev det! Från mamma, pappa, Gustav och från oss blev det ett helt gäng paket. Allt fanns inte på plats när jag skulle fota (Playmobil från Ennis tex, eftersom de redan börjat leka), men här är en del. Hörlurar, smådjur, klänning med solrosor, två stycken spel, doktorsväska och tights.

Prickig klänning, blommig byxdress, baddräkt och små strumpor. Och rosa klänningen hon har på sig på bilderna. Bland annat. Hon blev verkligen glad för alla sina presenter och ville prova allt och leka med allt. Fina Idde. Tack för att jag får vara din mamma, du gör mig SÅ rik.

Tatuering!

Idag blir det som sagt dop och kalas för hela slanten och därmed fullt upp! Klipp från Iddes födelsedag ska som sagt komma imorgon tisdag men det blir nog ganska sent. Imorgon ska vi kika på hus och återhämta oss lite efter helgen. Mamma, pappa och Gustav ska vinkas av på mitten av dagen och sen ska vi fortsätta med den sk ordningen här hemma och på kontoret.

Men följ med på stories på Instagram idag, ska försöka slänga upp lite där 🙂

Ha en fin valborg vänner!

17

17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.