Resan mot Mitt Bästa Jag – Är ni med?

Nu är det dags för nya utmaningar för mig! Jag har ju krisat ett tag (30-årskris?) och verkligen känt att jag står på ett ställe i livet där jag vill hitta en väg att gå, hitta vem jag är, vad jag är bra på, vad jag vill, vad jag kan. Jag vill må så bra som möjligt, både fysisk och psykiskt, och jag vill bli trygg i min kropp, mina värderingar och mitt föräldraskap. Jag vill vara en härlig fru och den bästa mamman jag kan vara.

Det är med andra ord dags för mig att påbörja Resan mot Mitt Bästa Jag.

Och denna resan kommer ni få ta del av. Resten av året (till att börja med) kommer mycket av det jag gör, och skriver om, utgå från projektet att bli mitt bästa jag. Jag kommer dela med mig på bloggen och Instagram till en början, men om tiden finns skulle det vara roligt att även göra lite på YouTube.

Vad innebär detta egentligen nurå?

Jo. Det finns många delar av mitt liv där jag känner ett behov av att utvecklas. Jag vill hitta mig själv när jag är som bäst, när jag når min fulla potential och när jag har god fysisk och mental hälsa.

Områdena som jag vill utvecklas inom är egentligen samma grejer som jag skriver om, och delar med mig av, idag. Så mina kanaler kommer handla om samma saker som innan (blandningen ni vet, som ni gillar ju. Och jag) men jag kommer ta mig an det på ett lite annorlunda sätt.

Jag gör detta för att utvecklas själv MEN OCKSÅ för att kanske inspirera er! Efter att ha undersökt min målgrupp och publik lite närmare har jag fattat att ni är många som står där jag står. Där man varit mycket mamma på sista tiden och inte så mycket sig själv. Kanske vill ni följa med på resan och hoppa på lite ni med?

Här kommer några områden som jag vill utvecklas inom och därmed kommer dela med mig av i mina sociala kanaler:

 • Föräldraskap. Jag ÄR en bra mamma. Men inte den bästa jag kan vara. Jag kan bli mer medveten, analysera mer, ge mer kärlek, lyssna mer. Jag vill bli mer öppen för inspiration i föräldraskapet, får råd och diskussion. Jag kommer fortsätta skriva om föräldraskapet på ungefär samma sätt som förut, eftersom jag redan innan har haft en strävan att utvecklas som förälder.

 

 • Mental hälsa/personlig utveckling. Ett lite nytt område för er kanske, men inte för mig. Jag älskar sånt som har med mental hälsa och hjälp till självhjälp å göra, jag har bara inte haft så mycket tid att götta mig i det de senaste åren. Men jag tycker att analyser av den egna personen, andra människor och sociala fenomen är otroligt spännande. Jag kommer framöver dela med mig av bok- och poddtips och egna tankar om mental hälsa och personlig utveckling.

 

 • Mat/Hälsa/Träning. Jepp, det blir mer sånt framöver, men inte på något hetsigt sätt alls. Jag är där och nosar ibland men motivationen försvinner ofta efter ett tag. Nu står jag vid ett ställe i livet där jag måste börja ta hand om min kropp. Jag behöver bli stark i kroppen och jag behöver ge den rätt energi. Min förhoppning är att inspirera med träning på otränad-3-barnsmamme-nivå och roliga nyttiga smoothies kanske!

 • Relationer. Vi är ganska bra på vår relation, Johan och jag. Men långt ifrån så bra vi kan vara. Både jag och Johan vill nog jobba lite mer på vår relation, hitta vårt bästa vi. Jag vet också att flera av er följare uppskattar när vi prata relationer - Så det passar väl utmärkt att lägga lite mer krut på detta?!

 

 • Mitt jobb-jag. Vilket är det? Är jag en riktig företagare eller vill jag gömma mig bland tavlor i en ateljé på landet? Detta är den mest oklara biten egentligen, men det gör den också otroligt spännande. Den har ju väldigt mycket med min identitet å göra - Vem fasen är jag och vad är jag bra på? - och därför är den väldigt viktig på denna resan. Jag kommer dela många tankar och funderingar med er.

 

 • Mode/stil/skönhet. Vad är det? Ja det är ju både utsida och insida om ni frågar mig. Jag älskar kläder, frisyrer och smink och det är inget jag skäms över. Jag märker att jag mår bra av att göra mig fin, klä mig snyggt och skapa på min egen kropp liksom. Just nu är jag dessutom snyggare än någonsin (ja det är sant, jag har aldrig varit snyggare om ni frågar mig!) men jag har något av en klädkris. Jag har alltid haft en väldigt varierad stil, och tyckt att det funkar hur bra som helst att köra 50's ena dagen och punk andra. Men nu har jag kommit till en punkt där jag kan klä på mig, se mig själv i spegeln och ba "Nääää, vad jag ser FÅNIG ut!". Därför tar jag med detta på resan att bli mitt bästa jag. Jag ska också hitta min bästa stil, och mitt snyggaste jag. Jag kommer dela outfits för dagen, klädtips, sminktips, inspiration, stil. Ni vet. Kul va?

Ojoj, vad mycket det blev! Och då har jag nog inte ens tagit med alla delar!

Men vad tycker ni? Är det en bra grej detta? Är ni med mig på denna resan? Känner ni att ni står på liknande ställe i livet och vill inspireras? Eller på ett annat ställe och vill inspireras ändå?

Hoppas! Tryck gärna på hjärtat om ni gillar! Och skriv en kommentar! (Det borde va enklare att kommentera nu, jobbar på att få till ett bra blogg-tema som är lätt för er att orientera er på).

Puss!

59

59

13 thoughts on “Resan mot Mitt Bästa Jag – Är ni med?

 1. Oh så spännande att följa och få lite tips på vägen 🙂 Ser fram emot att själv bli mitt bästa jag med start i Januari nästa år. Pluggar 100% och jobbar 75% plus familj, hus med stor trädgård, syateljé och en massa mer projekt utöver de.

 2. Fembarnsmamma här. Min minsta är snart 1 år och jag krisar. Har liksom varit “bara mamma” så länge att jag inte vet vem jag är utan bebis på höften. Äldsta är född -10 Och yngsta -17. Lägg till lite 33års kris på det. Jag är otroligt lycklig och trivs med mitt liv men samtidigt känner jag en rastlöshet och att jag krisar över vem jag är när jag snart börjar jobba och inte längre är “bara” mamma. Jag har inte köpt kläder på flera år = jag har tappat min stil. Jag väger 20kg för mycket.(utseendet skiter jag i men min kropp skulle må bättre av att bli av med lite av min övervikt) jag har inte läst en bok eller skrivit eller målat på åratal=jag har inga intressen längre. VEM ÄR JAG?😂😂

  Följer gärna din resa och hoppas jag kan göra en själv också.

  1. Åh men just så. Otrolig tacksamhet för det vackra man har i sitt liv, men också en känsla av att inte veta vart man själv tog vägen. Jag hoppas att du blir inspirerad av min resa (ingen aning om hur den blir, men hoppas på bra!) och att det blir just inspiration och inte krav och press.

   Fortsätt gärna att följa och dela med dig av dina tankar. Vi är många i liknande sits och tillsammans kan vi nog hitta oss själva, och varandra! 😀 Kram!

   1. Alltså jag har nog följt dig sen urminnes tider. Är bara fruktansvärt dålig på att kommentera😅😅 men jag är med och följer, kanske en del i min utveckling ska bli att kommentera mer. Är ofta väldigt anonym på Internet. Har lite social fobi på socialamedier😂

 3. Hej! Jag blir glad av att läsa att jag inte är ensam i att känna så här. Börjar närma mig 30 jag med (28 i år) men har ändå känt som jag vill hitta mitt bästa jag typ hela livet. Varje sommar drömde jag om att komma tillbaka till skolan efter sommaren ny och bättre och vuxnare.

  Nu har jag ett barn på ålder med Bello, och kommer nog föda ut två stycken till om jag får. Men nu känner jag på detta med att hitta mig själv mer än någon sin. Mäst kanske på den där jobb delen.. Känner jag blir peppad av att läsa att du också tar fatt på denna resa nu, då måste ju jag också göra det snart faktisk. Varför vänta tills 30?

  Kul!

  1. Man behöver inte vänta! Man ska göra sin resa när man känner för den tycker jag 🙂 Tack för att du delar med dig, det är också viktigt att bara få sätta ord på det. Hoppas du kommer känna dig inspirerad även fortsättningsvis! Kram <3

 4. Ja så kuuuul! Detta inlägg blev en ögonöppnare för mig, speciellt delen om föräldraskap och klädstil. Go go go girl!

 5. Spännande, spännande! Skickar PM för det här är intessant 😉 Lägger kidsen nu men jag borde kunna lyckas slänga iväg ett meddelande under kvällen.

 6. Det här låter så spännande!
  Jag är precis där du beskriver, så det här kommer jag garanterat hänga på så gott jag kan!😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.