Två tips! Så sparar du barnens teckningar och konstverk

Jamen nu ÄR det ju tiden på året då vi ombeds att ta med påse till förskolan för att vi ska kunna forsla hem barnens konstverk innan vi tar semester. För oss blir det MYCKET konst, dels från förskolan men också hemma.

Och det är ju helt fantastiskt att barnen skapar, speciellt om man är en sån kreativis själv. Men det bliiiir mycket, och man kanske inte kan spara allt..? Eller?

Hur gör ni? Sparar ni alla barnens teckningar och alster?

Här kommer några tips från mig - På hur man KAN göra och hur VI GÖR. Bra va?!

Om man har dåligt med plats hemma, men ändå vill bevara barnens fina teckningar, kan man fota dem! Fota med mobilen och spara sen i en mapp i datorn eller på extern hårddisk. Så kan man snegla åt soptunnan med gott samvete.

OM man däremot har plats hemma, och har för stort motstånd mot att slänga, finns det ett annat smidigt sätt att spara barnens alster.

Spara i varsin kartong med lock, som du sen sätter på vinden eller i källaren. Men ändå så tillgängligt så det går lätt att pytsa i efter hand som barnen skapar. Har man plats i ett barnrum eller annat ställe i huset är det ju såklart härligt att ha kartongen framme så barnen kan ta fram och titta på sina grejer. Men den platsen har inte riktigt vi.

Såhär blev våra kartonger som jag gjorde för något år sen.

Tror jag köpte kartongerna på Claes Ohlsson och sen fick barnen vara med och måla och dekorera med bokmärken och färg. Vi har våra precis ovanför trappan på vinden - hur lätt som helst att bara kvista upp och stoppa i.

Sen kan barnen, och vi, ha allt tjusigt att ta fram och titta på i framtiden!

Är nyfiken på hur ni gör! Skriv gärna i en kommentar 🙂 Och gillar ni inlägg som detta, med små tips? Tryck på hjärtat så jag vet!

Avslutar med två av Ennis självporträtt. Bedårande, eller hur? <3

32

 

32

4 thoughts on “Två tips! Så sparar du barnens teckningar och konstverk

  1. Åh, fina kartonger. Så sparade mina föräldrar allt jag och min bror tog hem under förskole- och skolåren (det blev flera lådor var till slut). Och nu som vuxen kan jag säga att jag uppskattar att alla små lappar och lustiga teckningar finns kvar. Själva har jag och min partner dock inte så mycket plats hemma, så då var ju fotoidén väldigt smart inför framtiden 😉 Tack för den! 🙂

    1. Härligt att du uppskattar det också! Var någon som tyckte det blev lite väl mycket när föräldrarna sparat allt haha 😀 Jag hoppas på att det räcker med en kartong från förskolan i alla fall 😀

  2. Någonting som jag fick ett tips om för ett tag sedan sj och som jag tänkte jag skulle göra är att fota barnens teckningar, minska ner dem till mini, och sätta ihop ett kollage på en poster i större storlek (typ A3 eller kvadratisk tänker jag) – printa och rama in per år/termin vad som nu blir lämpligt…!

    1. Åh vilket fint tips! Verkligen en bra idé! Kan man ju göra även om man sparar i låda tänker jag! Fint att ha på väggen <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.