Vad ska jag göra med de här tuttarna nu?

Hej hörrni, idag blir det tuttesnack. För jag har nämligen slutat amma. Nästan 14 månader blev det denna gången. Och nu är det slut. Och det känns skönt, sorgligt, ömt, befriande och lite jobbigt. Det är liksom en nya era som börjar nu - Den amningsfria eran.

Och min fråga är.. vad ska jag göra med dessa tuttarna nu? Vad tänker ni - Hur viktigt är det med brösten? Vad betyder de för er? Hur känner ni efter eventuella graviditeter och amning?

Innan barn hade jag sånna där lagombröst, 70c tror jag var min riktiga BH-storlek men jag hade typ alltid 75B. Ena bröstet var något större än det andra men det gjorde inte så mycket. Jag var väldigt nöjd. Förutom lite sånna inåt-bröstvårtor ibland, som hängde i sen jag var barn, men så fort jag hade stadig partner tänkte jag aldrig på det.

Och såhär ser de ut nu, efter tre barn. Graviditeter och amning har skapat nya former på dem. Nu är de i princip helt urmjölkade. Jag läcker något litet ibland (skitsvårt att sluta amma denna sista gången, brösten vill liksom inte) men jag är inte spänd längre. Så jag antar att det är dessa brösten jag ska ha nu i några år, innan de blir tantbröst liksom.

Det stora problemet med dessa nya brösten är att jag har dåligt med BH:ar. Och det har ju liksom inte varit direkt lönt att skaffa sig förrän de är mer konstanta i formen tänker jag. Jag EN topp som är helt magisk, som jag köpte för några månader sen.

Det är denna.

Det är många som undrar var den är ifrån. Och därför berättar jag att den är från Monki. Helt gudomligt snygg OCH skön. KÖP! Om den finns kvar förstås..

Sen finns det inte fler problem. För jag har NOLL problem med formen och storleken. Jag tycker det är riktigt skönt med små bröst - man kan gå utan BH liksom, bara en sån sak! Dessutom är det snyggt med sånna platta bröst, det har jag alltid tyckt. Jag kommer säkert köpa mig en BH som puffar upp lite, att ha någon gång i nån klänning eller blus som det är snyggt i, men mest ska det inhandlas toppar av detta slaget tror jag. Som den rosa eller denna svarta. Denna svarta är också från Monki men är något stor då jag köpte den innan jag blev gravid med Bello. Så det blir ett gäng nya helt enkelt. Har ni tips på var det finns fina sånna (mer än Monki dårå)?

Det finns ju de som vill fixa sina bröst efter att bebisfabriken stängt, men där är inte jag. Och jag kommer nog aldrig hamna där. Det ligger inte för mig. Men andra ska såklart få göra det, utan pekpinnar, om de mår bra av det. Jag kommer va nöjd med mina tudor framöver, nu ska jag bara bli av med smärtan som spökar lite efter denna tredje amningsperioden som slet rätt kraftigt på mjölkgångarna.

Brösten har liksom varit påfrestade nu i ganska många år, så nu ska de få vila. Och bara vara bröst.

27

27

8 thoughts on “Vad ska jag göra med de här tuttarna nu?

 1. Lindex har såna där som är fina, så fina att jag var tvungen att prova men jag är fortfarande på 80C trots barn, så jag får nöja mig med ordentliga bh-ar..

  1. Jamen så är det ju! Alla ser vi olika ut. Kom på det efter att jag publicerat inlägget, att jag kanske borde skrivit mer om olikheterna och att det verkligen inte är alla som får små platta bröst efter barn.. men samtidigt är det svårt att plocka fram alla perspektiv, skulle bli såååå lååångt 😀 Tusen tack för tipset! Ska kolla! Kram <3

  1. Aha!! Var på väg in där igår men barnen var inte så sugna haha. Får nog försöka komma iväg en kväll på egen hand. Tack för tipset! Kram <3

 2. Låg precis och funderade över detta när ditt inlägg på Instagram dök upp! Gravid med trean, tvåan är jämngammal med Bello och jag minns med fasa hur tomma, ledsna och trötta brösten såg ut när mitt första barn var färdigammat. Nu hann jag inte ens sluta amma innan jag blev gravid med trean så de har hållit en någorlunda ”full” form, men hur blir det när trean är fördigammad? Fasar redan för det. Mina bröst var små innan barn men nu kommer de försvinna helt och på mig ser det inte bra ut, känner mig inte bekväm. Samtidigt har jag aldrig velat ändra på kroppen kirurgiskt då jag inte skulle kunna stå för det till 100% så jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till när ammandet och barnafödandet är över.
  Jag får nog vänta och se men känner mig redan lite ledsen över dom ”förlorade” brösten samt kluven inför vad jag ska göra med dem.

  1. Vänta och se! Det kanske känns helt okej! Eller så gör det inte det. Men det är ju en stund kvar innan du behöver fundera på allvar <3 Stor kram och lycka till med bebisen! <3

 3. Ja… mina bröst har blivit olikt stora av ammande. Så att det syns. Sen väger jag 100kg och är 175 lång så mina bröst är, som ni förstår, stora och slängiga. När jag ligger på rygg ramlar de ner i armhålan. Men jag är nöjd med det. Med mina bröst och min mammakropp. Dels är en operation dyr, det gör säkert ont och jag vill inte vara den som opererat mig inför mina barn. Jag vill visa en kropp som den ser ut och som jag gör mitt bästa för att trivas och vara nöjd med. Jag vill att kroppshetsen inte ska finnas här och smitta mina barn. Visst är jag obekväm ibland, men för mina döttrars skull vill jag se ut så här och visa att det är okej. ( luddigt och svammligt men så här tänker jag)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.