Göra egen glass av frukt och bär – Recept och inspiration!

Här kommer veckans sista barntips innan det är dags för nytt spännande tema i Mitt Bästa Jag! Tre tips har jag hunnit med att ge er denna veckan, och ni som hänger här vet att jag jag älskar sånt dänt och därför kommer jag givetvis fortsätta ge roliga tips på barngrejer kontinuerligt framöver. Även om ämnet för veckan kanske är något helt annat.

Dagens tips är kanske inget nytt, men kanske är det många (som jag) som aldrig fått tummen ur och provat. Därför vill jag inspirera lite extra, och även om sommaren är på sluttampen så är det just det - Den ÄR på sluttampen, dvs INTE SLUT. Barnen kommer vilja ha GLASS varje dag ett bra tag till 😀

Så här kommer ett tips på hur man enkelt kan göra egen glass med mindre socker och utan tillsatser!

Barnen kan givetvis vara med eftersom det är så himla enkelt! Mina barn älskar att vara i köket och vill alltid ha sina förkläden och mössor på sig. Så himla gulligt!

Okej. Vad behöver du?

Vi körde:

Fryst mango (går lika bra med färsk såklart, men den var omogen när vi skulle göra)

Lite mangoyoghurt

Frysta hallon

Frysta jordgubbar

Cream cheese

På bilden syns ju även en vattenmelon men det fick inte plats i våra formar. Det blev även över mycket av bären så man behöver helt enkelt inte så mycket som man tror 🙂

Mixa bären eller frukten var för sig och fyll sen dina formar med moset. Mangon blandade vi ut med en skvätt mangoyogurt. Det är roligt att lägga i lager - vi gjorde en variant med hallon och mango, en med jordgiubb och mango och en med bara jordgubb (för det ville Idde ha).

Formar kan man hitta lite olika varianter - Dessa söta är från Søstrene Grene men du kan även hitta på exempelvis Panduro eller Rice. Vet att det även finns på Dollar Store (där min vän Louice köpte sina, hon som sådde fröet till detta tipset faktiskt). Dessa som jag hittade är toppen för småttingar som Bello, verkligen greppvänliga för små toddler-händer.

När man lagt i frukten kan formarna få stå en liten stund i frysen för att stelna till lite, ta sen ut dem och bre ett sista lager cream cheese på toppen.

Världens suddigaste bild får stå för det. Ibland är det lite svårt att hinna med bra bilder när man är i köket med barnen, så just denna blev... suddig. Men ni fattar ju ändå, eller hur?! 😀

Och så in i frysen. Och låt dig inte luras! Man tror att de är klara efter någon timme, men bäst blir om de får stå några timmar, annars får du kanske bara en pinne i handen när du ska dra upp glassarna.

Ett tips är att låta glassarna stå framme några minuter innan du börjar dra upp dem. Jag gjorde även så att jag stoppade glassformen i lite hett vatten i ca 10 sek för att det skulle va lättare att få med sig glassen upp.

Och såhär tjusiga blev de! Ennis och Bello gillade dem bäst av våra barn. Och hos de stora slinker ju det mesta ner, om inte annat så av artighet 😀

Man kan köra med vilka frukter eller bär som helst tänker jag, det är ju roligt att prova sig fram. Jag ska testa göra fler yoghurtvarianter, blanda naturell yoghurt och bär. Om man vill söta lite kan ju honung va en variant. Eller ännu bättre - daddlar!

Våga prova! Om inte barnen vill käka kan man ju alltid stoppa glassarna i egen mun 🙂

Som vanligt i mina tips - Bäst är att förtära i halv- eller helnaket tillstånd då glassarna kan färga lite... särskilt den med hallon (som jag givetvis gav Bello. Med tröja på). Men vafasen, det finns ju tvättmaskin här 😀

Hoppas ni har en fin helg! Och vet ni, VI HAR REGN IDAG! Känns underbart faktiskt. Kram på er! Och kom ihåg hjärtat längst ner ifall ni gillade inlägget <3

20

20

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.