VEM ÄR BOVEN??

Okej. Tillbaka till verkligheten. Sommaren var lång, jag längtade lite till hösten, rutiner, få jobba osv. Men jag längtade fan inte till SJUKDOMAR. Hade liksom glömt bort att så fort barnen är på förskolan är det ju sjukdomar som gäller. Men en sak fattar inte jag.

VEM ÄR BOVEN??? Vem är det som börjar liksom? Alla är ju friska på sommaren så HUR ÄR DET MÖJLIGT att alla plötsligt blir sjuka bara för att de är på förskolan? Det går inte ihop.

Barnen hann väl vara på föris en och en halv vecka innan Idde blev sjuk. Sen hade vi kaoset på akuten förra veckan. Under tiden har Bellos haft dels förkylning och dels feber och är äntligen på bättringsvägen (trots feberprickar fortfarande). Igår vaknade jag med pangförkylning och hade sen feber i natt. Idag hängig som bara den. Ennis har också haft feber i helgen och har varit hemma idag. Det är verkligen trögt detta alltså.

Det dumma är att ingenting kan liksom komma igång. Bello har en operation som ska göras och eftersom han ska sövas ner behöver han va helt frisk. Vi har fått skjuta på den redan och jag vet fortfarande inte om han är frisk nog att göra den på torsdag då vi fått ny tid. Det hela har krockat med hans inskolning, som också skjuts på framtiden, eftersom det blir konstigt om han ska skolas in tre dagar och sen va borta i över en vecka för läkning. Så nu ser det ut som att han ska skolas in den 13 september. Från början var det 28 augusti som var satt.

Någonstans tror jag att det finns en mening med att det blir lite förskjutet, det känns nämligen som att Bello har behövt lite extra tid innan det är dags för föris. Det är små grejer som faller på plats nu, som gör att jag känner mig tryggare att lämna honom på förskolan. Han går till exempel mycket bättre nu bara de senaste dagarna, och det känns skönt. Så någon mening är det väl trots allt.

Igår fick Johan cykla och köpa massa citroner och ingefära och skit till mig som jag ska proppa i mig. Sen blir det väl att försöka få i sig sånt nyttigt igen för att inte åka på massa skit. Det blir ju helt klart lättare att ta hand om sjuka barn om man är frisk själv.. För barnen åker ju på sitt ändå känns det som... och är inte så sugna på grönkål och ingefära.

Med dessa sjukdomar som damp ner i helgen blev det inget nytt klipp på IGTV igår, och ingen ny utmaning i Resan mot Mitt Bästa Jag. Det beror på just det OCH på att jag kommer baka om lite. Återkommer ang det i veckan.

Nästa grej som är verklighet. Hemmet. Tvätten. och detta är den lilla tvätthögen ändå. Tänk att det aldrig ska ta slut. Och högst upp på min kravlista när vi köper/bygger nästa hus är TVÄTTSTUGA. Så värt.

Och idag kom våra nya fönster som står uppställda här och där i trädgården. Montören är seg på att återkomma men förhoppningsvis börjar de byta ut alla våra fönster i nästa vecka. Det blir såklart skönt med nya fönster men fan vad jobbigt ändå under tiden de håller på.. det är redan kaos här som det är.

Jag bara längtar efter att få visa er ett sånt därnt fint inspirerande hem någon gång. Ett sånt hem som jag egentligen tycker att jag borde ha, men aldrig får till. För det är alltid något projekt här som gör att det antingen är grejer överallt eller ofärdigt liksom. Antar att det är så att bo i hus som är byggt på 60-talet. Det kommer hela tiden nya grejer att fixa.. och tiden finns aldrig att göra klart..

Lyxproblem. Men ändå. Jag skulle så gärna vilja kunna ta sånna där fina bilder som folk trycker upp i sina instagramflöden (Hur kan någon ens ha det sådär hemma??)

Skitsamma! Jag är rätt nöjd ändå. Nu vill jag mest bli frisk! Här kommer i alla fall en bild på våra nya fönster. Fint va? 😀

Har ni klarat er från sjukdomar hittills eller är det VAB för hela slanten även hos er?

24

24

12 thoughts on “VEM ÄR BOVEN??

 1. Jag har min första betalda vabbdag idag på över 4,5 år 😁
  Började plugga för 3,5 år sedan och innan dess var jag mammaledig i ett år. Självklart har jag varit hemma med sjuka barn under tiden, men inte fått betalt. Bara meckigt när man pluggar..
  Men barnen klarade faktiskt sig i fyra veckor på föris/ förskoleklass/fritids innan denna förkylning flög på i helgen. Och nu sitter även jag här med lite ont i halsen och väntar på min tur. Fast imorgon är det jobb igen som gäller.

  Krya på er 💕

  1. Åh men krya själva!! Ja det är ju så, att man måste ju jobba ändå.. även om man kanske borde va hemma, både för sin egen skull och för andras 😀 KRAM

 2. Vi flyttade in i ett 1800tals hus för fem år sedan. De första tre åren bara planerade vi och sparade. Förra året startade vi. Fönstren är bytta, panelen håller på att bytas, sen blir det badrum nästa höst, sen kök… Ja, du förstår nog. Vi beräknar ha vårt färdiga “instagramvänliga” hus redo… Kanske 2025 😂 så jag relaterar med vad du skriver. Man får försöka hitta sina rum och vrår som väger upp för allt annat kaos och sen välja att ha selektivt seende 😉

  1. Men wow ändå!! Så häftig “hus-resa”! Men bra idé att göra små ställen liksom, under tiden. Ska försöka göra en sån vrå i veckan! KRAM och lycka till med huset! <3

 3. Samma här! En vecka på förskola och skola sen blev hela familjen febriga och förkylda.. Så segt! Bra fråga, vart kommer alla dessa virus och bakterier ifrån?! Ser inte fram emot vinterns magsjukor…. 😱
  Vad är det för operation Bello ska göra?
  Härligt med nya fönster, vi bytte förra året. Verkligen ett lyft för huset 🙂

  1. Men fy, hoppas ni är bättre <3 Bellos ena pungkula sitter uppåt ljumsken så de ska liksom plocka ner den.. ingen avancerad operation, han kan komma hem samma dag, men han ska sövas så han måste va helt frisk. Nojjar lite nu, går tydligen magsjuka på föris.. Får bli hemma för alla barn kommande dagar. Skönt med nya fönster, får ha det i åtanke när de är här och härjar 🙂 Kram

 4. Men det är ju de dära instagrambilderna man INTE vill se för en gång skull 😀 sååhåå härligt med lite verklighetstrogna och igenkännande bilder med tvätt här, damm där, full diskbänk osv… Mvh en tvåbarnsmamma som inte har insta så hon slipper all hets…

  1. Haha men vad bra! Och jag vet ju att det är sånt som behövs.. men jag vill ha en vackert hem ändå haha!! 😀 Skönt utan insta ändå, har du aldrig haft det eller har du haft och tagit bort? Kram <3

   1. Jo jag vill också ha det men det är ju snudd på omöjligt med en 3-åring och en 2-åring 😵 haha! Jag har aldrig haft någon social media överhuvudtaget o det är så skönt! Såg på er fluffiga video å hörde att du är skåning! (är helt ny läsare..) jag är också skåning å bli lika glad varje gång jag hör en likasinnad 😊

    1. Coolt <3 Älskar att du gör likhetstecken mellan Skåning och Likasinnad - Verkligen!! Känner också ofta så, att dialekten gör att man är samma typ haha 😀 Speciellt när man bor i Stockholm, jag kan höra en skåning genom vilket brus som helst 😀 Kul att du hittat hit och hoppas att du vill hänga kvar! <3 Kram

 5. Hej hej!
  Är trogen läsare, men inte kommenterat innan.
  Har en 6-månaders här hemma så har inte skolat in än, men nu har vi varit sjuka i över en vecka…usch, kan inte ens föreställa mig hur det blir när hon börjar förskola! 😣😱
  Härligt att se bilder på ett helt vanligt hem! Inte superstylat och snitsigt. Vi bor oxå i ett hem som är ett renoveringsobjekt, men men…vi har haft tid att känna in hur vi ska renovera i alla fall 😆 Får se det så.
  Läst ditt senaste inlägg också och vill bara säga att jag gillar dina sociala medier, även om det oftast är IG jag besöker mär jag försöker prioritera vad för sociala medier jag ska kolla när lill-fisen sover 😄
  Ta hand om dig! 💚

  1. Men åh så roligt att du följer och läser! <3 Och kommenterar nu då! 😀 Ah det där med hem alltså, ingen stress eller? Samtidigt kanske man har ett intresse av inredning och att ha det fint hemma.. men vafan, man kan inte hinna allt. Tack för fina ord kring mina sociala kanaler, jag uppskattar det supermycket!! <3 <3 <3 Stor kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.