Världens enklaste äppelpaj med barnen i köket – Recept!

Jag skulle gärna göra en sån proffsig äppelpaj med snygg dekoration som fantastiska Helena Lyth gjorde med sin lille son häromdagen. Och jag skulle säkert kunna göra det med ett barn hemma. Men verkligheten är verkligheten och min möjlighet att göra äppelpaj med barn är när Bello sover och Ennis och Idde är med båda två.

Och då får man göra det enkelt. Men vem har sagt att enkelt är tråkigt? Inte jag i alla fall! Här kommer recept på världens enklaste äppelpaj.

Jag och barnen plockade ett gäng äpplen från vårt eget träd, de flesta var inte riktigt mogna men några var sådär extra röda så de chansade vi på.

Detta behöver du:

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 6 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 5 msk strösocker

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Skiva äpplena i tunna skivor, blanda med kanel och socker i en pajform.

Knåda ihop smör, mjöl, havregryn, socker och sirap till en smulig deg och smula över äpplena i pajformen.

Sen in i ugnen i 25-30 minuter.

Vi körde grädde men vaniljsås är ju åsså smarrigt! Idde gillade inte att det var skal med men Ennis tuggade i sig. Jag tycker att färgen blir så himla fin om skalet får va med, och det blir lite mer "på riktigt". Men givetvis kan man skala äpplena innan ifall det ska passa alla ungar 🙂

Idde tröttnade på bakandet redan när vi skivade äpplena men Ennis hängde i och var med och gjorde deg och smulade. Skitlätt för barnen att va med på.

Och jag vet att det kan ta emot att ha barnen med i köket, men som vanligt puffar jag för att våga prova. Det tar lite längre tid men med rätt inställning hos vuxen blir alla glada. Sen kan det ju inte va alltid, såklart.

Kaffe å kaga!

Gillar ni sånna här recept-grejer? Tryck på hjärtat!

33

33

2 thoughts on “Världens enklaste äppelpaj med barnen i köket – Recept!

  1. Det där är mitt favoritrecept. Smulpaj med havregryn. Supersnabbt. Supergott. Barnvänligt. Farligt gott. Fast mitt recept är utan kanel, utan sirap och hälften smör och socker. Allra godast med aprikoser eller rabarber. Ska försöka ta med kanel om vi gör det med äpplen igen, klart det ska vara kanel i äpplepaj!

    1. Men eller hur! Låter toppen med mindre socker alltså! 😀 Ska förmodligen sockerdetoxa lite här framöver så då behöver man hitta annat gottigott 😀 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.