Därför bröt jag ihop idag – Och dessa fyra grejer räddade oss på slutet

Fy fan vilken dag. I morse var det bara som att bägaren rann över. Vi har kämpat ett tag här, och jag försöker verkligen att vara positiv och lösningsinriktad så långt det går. Men när man kämpar och kämpar och pusslar och grejar med tillvaron för att det ska funka - då har man liksom inte mycket utrymme för fler motgångar.

Jag menar inte att vi har det supertufft, det finns de som har det kämpigare, men detta är läget just nu:

Bellos operation och inskolning är över en månad försenat. Jag går alltså "hemma" utan ersättning eftersom mina föräldradagar är slut. Barnen har ju varit sjuka en del så visst, lite vab, men ändå. Och alla barn är ju då hemma eftersom vi inte kan dra hem nå sjukdomar. Ennis och Idde klättrar på väggarna och vill till föris och jag är stressad eftersom jag skulle behöva jobba.

Imorse nös både Ennis och Bello några gånger och jag blev LIVRÄDD att de ska bli sjuka igen. Bellos operationstid är satt till tisdag nästa vecka nu och jag går på nålar. Vi måste få den operationen gjord för att hösten ska kunna börja.

Igår eftermiddag ringde montören av våra nya fönster och "behövde vabba i slutet av denna veckan" - dvs att vårt fönsterbyte skjuts upp ytterligare, till torsdag nästa vecka. Fönsterbytet är nu ca 1,5 månad försenat. Fönstren står i hela trädgården och förpackningar är inte helt täta. Jag hade redan börjat plocka undan framför fönstren i rummen på ovanvåningen, helt ogjort arbete med andra ord. Jag är jävligt trött på detta långdragna skit, och på Mockfjärds.

Och så imorse öppnade jag mailen och möttes av ett mail som sa att United screens, som är mitt YouTube-nätverk, säger upp mig. Jag fattar ju det, jag har ju inte lyckats va så kontinuerlig och produktiv där senaste året. Inte ökat i prenumeranter och mina visningar blir bara sämre och sämre. Men det blev liksom som ett kvitto på att jag är rätt misslyckad i sociala medier, trots att jag försöker ganska hårt. Och det beskedet blev liksom droppen som gjorde att jag bröt ihop och började störböla.

Sen var dagen körd. Jag fick ont i huvudet som först gick över vid fyra då jag tagit dagens första räddning - Ipren.

Dagens andra räddning var matbilen, som visserligen inte kom förrän nu på kvällen, men jag slapp dra ut alla ungar i detta pissvädret som varit idag.

Dagens tredje räddning var den här chokladglassen som vi slängde ihop där vid fyra (när dagen äntligen började bli bra). Den gjorde liksom alla glada. Och den är så enkel. Gör såhär:

Skiva 3 st (helst lite gröna) bananer och frys in. Några timmar räcker men gärna över natten.

Ta fram bananerna och mixa i matberedare eller mixer tillsammans med en skvätt havremjölk och två matskedar kakao. Det ska ju helst va raw kakao men vafan, vi hade bara vanlig hemma och det går också bra. Det ska ju alltid va så perfekt med sånna här nyttiga recept, men jag tänker att det är bättre att göra lite halvnyttigt än att inte göra alls bara för att man inte har allt hemma.

Just det. Sen är glassen klar och man kan toppa med det man har hemma, vi gjorde ju då enkelt igen och tog kokos och russin. Men nötter och bär är ju också ett tips.

Dagens fjärde räddning var introt till La La Land. Om och om igen, och barnen fick dansa.

Nu ska jag stoppa mina älsklingar i säng och bara tänka på de sista timmarna av denna dagen, som jag var en någorlunda okej mor.

Nya tag imorgon.

66

66

8 thoughts on “Därför bröt jag ihop idag – Och dessa fyra grejer räddade oss på slutet

 1. Oj vilken tuff dag du haft! Hoppas verkligen operationen blir av och att fönsterna snart kommer på plats.
  Du har en jätte-mysig blogg som jag verkligen gillar att läsa!
  Styrkekramar till dig! 🌸

 2. ❤❤❤❤ jag har följt dig länge men är en dålig följare. Har själv barn i samma ålder som dina + 2 till så hur jag än önskar att jag hade tid att titta på Youtube så går det inte. Jag tror att fler i din följar-skara är i samma sits och därför hinner vi inte att titta, man lägger det i sitt “titta-senare” fack och så blir det aldrig av. Du gör ett kanonjobb och har så fina filmer och blogginlägg. jag hoppas allt löser sig . Och att operationen går bra❤

 3. Jag gillar verkligen både din blogg och ditt instagramkonto. Du känns så ärlig och det känns som att man verkligen får lära känna dig.

  Håller tummarna för operationen och för att Iddes mage ska bli bättre!

  1. Åh tack! Vad glad jag blir av att du gillar min blogg och insta. Om det känns äkta har jag verkligen lyckats, det är just det jag vill att det ska va <3 Tack för pepp, Idde mår redan bättre <3 KRAM

 4. Åh vad tråkigt inlägg! Tråkigt som är tråkigt att ni har det så. Viktigt att belysa att allt inte är på topp hela tiden <3 Älskar din blogg och har följt dig sedan Ennis va liten! Youtube däremot går lite i perioder, just för att man själv också har fullt upp =)
  Hoppas verkligen att allt löser sig, särskilt med sjukdomar och operation!

  1. Åh så roligt att du följer! <3 Och tusen tack för stöd <3 Nu håller vi tummarna för att Bellos operation kan bli av imorgon, är nervös frö den in i det sista.. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.