Lita ALLTID på magkänslan. Hellre en gång för mycket än en gång för lite

Jag visste det. Jag visste att det inte va bra med Idde. Och ni som följt vet att vi var inne med henne på akuten ett antal gånger. Vi var till och med inne med henne ytterligare en gång, för att bli hemskickade igen, innan hon till slut blev inlagd för operation. Men den gången skrev jag inget, för jag skämdes nästan. Vem är vi att komma in till akuten titt och tätt? Jag kanske är en sån mamma som liksom verkar vilja att barnet ska va sjukt.. en överdrivet nojig typ som kommer in med ungen för minsta lilla magknip.

Men så var det inte. Men man börjar ju tvivla till slut.

När vi var inne med henne sista gången började läkarna på akuten prata som att vi skulle få åka hem igen, och då bröt jag ihop. Idde hade legat i smärtor hela natten och jag hade väntat in i det sista med att åka in igen, eftersom vi varit där och blivit hemskickade bara någon dag innan. Och att vi skulle få åka hem igen fanns inte på kartan för min del. Och på något sätt fick jag fram det. Att vi åker ingenstans förrän vi får veta mer. Strax efter jag sagt det spydde Idde upp vattnet hon nyss fått framför alla läkarna och de fattade att det var allvar.

Och två dagar senare beslutades det om operation av blindtarmen.

Blindtarmen var inte särskilt inflammerad just då, men hade ju varit några veckor tidigare och då behandlats med antibiotika. Men de valde att ta bort den och kirurgen sa efteråt att den inte var brusten men var lite ful och svår att få bort eftersom den liksom vuxit fast i bukväggen. Men jag fick ändå känslan av att de inte tyckte att det var så farligt liksom.. även om de sa att det var bra att blindtarmen togs bort till slut. Först sa de att hon skulle få antibiotika men valde sen bort det eftersom den inte var brusten. Tur att hon återhämtade sig utan det, med tanke på vad som kom fram igår.

Igår var Johan med Idde på återbesök efter några veckors återhämtning. Barnläkaren som de träffade sa då att labbet visat att blindtarmen faktiskt hade varit lite brusten på ett ställe. Dessutom hade det varit ganska komplicerat eftersom den var så deformerad pga flera självläkningar. Och just det kan också ha orsakat den smärtan hon hade.

Fattar ni hur skönt det kändes att få höra detta? Att få veta att min magkänsla var så jävla rätt.  Jag är så glad att jag stod på mig där sista gången. Och för att jag råkade bryta ihop, för det gjorde nog att läkarna fattade att det var allvar. Idde mår inte sådär om hon bara har en magsjuka eller förstoppning. Jag. Vet. Det.

Och jag är så tacksam att det blev operation till slut. Med tanke på att den faktiskt var brusten, trots att det inte syntes på varken prover eller ultraljud.

Nu är Idde nästan helt återställd. Sånär som på ett ärr som fortfarande läker lite på magen. Hon är sig själv igen, och DESSUTOM en "bättre" version av sig själv. Låt mig förklara kort.

Idde är vårt mest krävande barn. Hon är allt det där fantastiska men även bestämd, envis, arg, intensiv, högljud, missnöjd, skrikig, rastlös osv osv. Hon har alla de egenskaperna, men vet ni vad? När hon mår bra kommer inte de egenskaperna fram så ofta. Och det gör att vi funderar på hur länge hon har haft besvär av den här blindtarmen. Vi tror ju att hennes återkommande feber och kräkningar, som började i våras, beror på detta. Men det fattade vi ju inte då. Även om ingen annan blev sjuk så trodde vi att det var nån magsjuka. Nu har vi ju förstått att det förmodligen var blindtarmen som spökade och självläkte flera gånger. Och hon har säkert gått och haft lite orolig mage till och från sen i våras. Och kanske längre.

Tro fan att man blir rastlös, gnällig, arg, ledsen och tvär om man hela tiden har en mage som inte känns okej.

Dels har det säkert med faser och ålder att göra, men det känns även som att Idde mår så mycket bättre nu och kan släppa fram sina fina härliga sidor på ett helt annat sätt.

Tänk om hon hade fått gå med detta längre, så jäkla fel det hade kunnat bli. Och kanske farligt.

Lita alltid alltid alltid på magkänslan ni föräldrar. Hellre en gång för mycket än en gång för lite. Och skit i om de verkar tycka att ni är jobbiga på akuten. En förälder känner sitt barn bäst, så lita på det. Magkänslan vänner, MAGKÄNSLAN.

39

39

4 thoughts on “Lita ALLTID på magkänslan. Hellre en gång för mycket än en gång för lite

  1. Tack för ett fint inlägg. Inser att tårarna rullar längs kinderna när jag läser… Jag är så trött och ledsen på att man inom sjukvården ska behöva kämpa/övertyga dem om att det är allvar. Helt rätt gjort av er att åka in gång på gång. Tänker bara på alla dessa människor som själva är sjuka och inte orkar strida. Jag önskar verkligen att vårt samhälle inte såg ut såhär… Men håller såklart med, lita på magkänslan. Skönt att Idde mår bättre!

    1. Men åh <3 Jag det känns ju lite bakvänt, att man ska behöva strida när man är i en sådan utsatt situation. Men är ju i deras händer och tappar ofta den kraften man vanligtvis har. Man litar ju liksom på lärkarna trots att hjärnan och hjärtat ibland säger något annat. Och magkänslan dårå. Vi hoppas också att det ska bli helt bra nu. Idde har haft ont i magen två nätter i helgen så viss oro finns fortfarande, men vi får se. KRAM

  2. Men åå Idde.. 💕 Jag förstår att det kännas bra att du hade rätt! Ni känner ert barn bäst, ni vet när det inte är som det ska. Och det där med vården är tufft, man måste alltid kämpa för att få den hjälp man behöver.. Det är jobbigt!
    Jag har skrivit förut, och jag har oxå ett sådant barn som du beskriver Idde. Missnöjd, rastlös osv.. Han har väldiga exem, mycket klåda och alltid svullna lymfkörtlar i nacken, vi misstänker någon form av allergi. Men läkare tror inte det eftersom de vanligaste testerna inte visar något (mjölk och ägg) .. De vill inte äns gå vidare och tests något mer.. Man blir så trött.. “Kör på med kortison så blir det bättre snart” “han växer som han ska, det är inget fel på honom” nähä, visst.. Det har bara gått snart två år men okej.. Förstår helt din känsla med att känna sig jobbig när man hela tiden får kämpa för sitt barn!
    Skönt att Idde mår bättre!! 🤗💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.