Därför heter hon Idde Jackie Annabelle

Ibland undrar någon hur vi valde namn till våra barn. Vi har ju liksom lite ovanliga namn sådär. Idag tänkte jag berätta om Iddes namn. Idde Jackie Annabelle.

Innan vi visste att vårt första gemensamma barn var en pojke hade vi massa förslag på flicknamn. Jag minns inget av dem nu och det gjorde jag uppenbarligen inte heller när vi fick veta att andra barnet var en flicka. För vi hade ganska svårt att komma på, och enas om namn, till vår flicka. Vi höll på mest innan hon föddes och hade namnen typ klara när hon väl kom. Men vi stötte och blötte som attan när hon låg i magen.

Först var vi inne på Annabelle. Det finns en vacker sång som Johan hittade i serien Hell on wheels där de sjunger om Annabelle och vi gillade båda det namnet. Och så kom skräckfilmen lagom till att Idde skulle födas, så det fick bli andranamn.

Jackie hittade vi i filmen Adam och Eva, där den unga skånska barnflickan heter Jackie. Vi tycker att den filmen är fantastiskt rolig och Jackie är ett ballt namn. Dock var jag tveksam till att ha det som tilltalsnamn även om det var Johans favvo ett tag. Våra grannar hade en liten ettrig tax när jag växte upp - den hette JACKIE!!! Så ja, det tog emot lite ändå.

Varför blev det Idde då? Jaaa... jag minns faktiskt inte helt.. vi värkte (verkte?) nog fram det. Jag kollade runt efter namn och så poppade det upp. Idde Schultz med Fiskarna i havet.. Idde i Alla tre-böckerna.. kanske fick jag idén undermedvetet därifrån. Men båda gillade det och då fick det bli Idde. Johan gillar det för att det inte slutar på A, som så många andra flicknamn. Jag tycker också att det är lite tufft sådär. Ingen man trampar på direkt. Och Idde är en riktig Idde. 77 kvinnor och två män i Sverige har Idde som tilltalsnamn.

Det namn som jag helst ville ha var Teddie. Men det vägrade Johan. När Idde var typ ett år började vi ett tag tvivla på hennes namn och provade att kalla henne Teddie några dagar, för då tyckte Johan plötsligt om det namnet. Men det gick såklart inte, och vi bytte tillbaka. Och nu känns det såklart helt rätt med Idde.

Idde Jackie Annabelle Romin. Heja dig ❤️

Vad heter era kids?

22

22

10 thoughts on “Därför heter hon Idde Jackie Annabelle

 1. Vi har en Sonja! Jag ville gärna ha ett namn på S och var länge inne på Signe. Men precis när hon kom ut tänkte min man “Där kom Sonja”, fråga mig inte hur den frasen for genom hans huvud. 😂 (vi hade aldrig pratat om namnet Sonja innan) Men han berättade det och vi provade Sonja några dagar och det blev bara SÅ rätt!

 2. Vi tänkte ju fler desto bättre så dottern heter Bella Elna Alma Linnéa, och så dubbla -son efternamn på det. Bella var inget av namnen vi tänkt på innan hon kom men när hon bara var någon minut gammal och jag låg och tittade ner på henne dök namnet “Ella” upp i mitt huvud, det kändes inte helt hundra så jag sa inget. Men just då säger sambon “är det inte en liten Bella?” Och det var ju precis vad det var! Eftersom vi tänkte så lika måste vi ha fått det någonstans ifrån men jag har ingen aning om vart 😅
  Rasten av namnen är släktnamn 🙂

 3. Det är alltid kul att höra historierna bakom namnen. Lite extra kul när man ser exempelvis en film och faller för ett namn. Som med Jackie. När jag läste vart det kom i från hörde jag hennes skånska i huvudet, måste nog se filmen snart. Väldigt bra!

  Väldigt fina namn. Tycker Idde är väldigt fint och coolt! 🙂

  1. Haha ja hon har ju så speciell skånska också 😀 Och det bästa är när Björn Källman (Adam alltså hehe) ska härma henne när hon träffat en annan kille – “Det här e en annan kompis, det här e en annan kompis” 😀 😀 😀 Vi dör av skratt varje gång 😀 KRAM

 4. Jag tycker det är ett jättefint namn!!! Gillar såna fina, lite annorlunda namn! =)

  Jag har bf idag och väntar en dotter (mitt första barn) som ska heta Leah! =)

 5. Våra heter Mio Emanuel, Thea Evangeline och Evelyn Elise.

  Mio velade vi kring ett tag innan han föddes. Många släktingar hade både det ena och andra att säga om huruvida ett barn kunde heta det och om det även skulle vara lämpligt bänär han väl var vuxen. De första två åren undrade jag ibland om vi hade valt rätt för jag blev påverkad av vad andra sa och tänkte att det kanske var ett hittepånamn ändå. Men nu är jag otroligt glad över att vi vågade. Han är en Mio helt klart. Jag älskade namnet som såklart kommer från Mio min Mio. Mio betyder min och efter att ha kämpat med att försöka barn ett tag så kändes det bara precis just så, att han äntligen var MIN.

  Theas namn var kanske inte så väldigt genomtänkt. Min man fyller år på samma dag som hon har namnsdag så han tyckte att hon kunde få heta det. Haha. Jag har till och från haft Thea på min namnlista så jag tyckte att det var ett bra förslag.

  Evelyn skulle egentligen ha hetat Luna eller Elise, men på slutet av graviditeten kom Evelyn på tal. Det växte hos oss båda och tillslut ville jag verkligen ha en Evelyn och så blev det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.