Är julen förstörd nu?

Hej fina ni... nu kom det där som vi trodde att vi skulle få slippa denna julen... magsjukan. Igår kväll spydde Ennis ner soffan och jag var själv med alla barnen. Fick rycka bort Bello som blev skitarg och ledsen (var det redan sen innan) och lyfta upp honom till spjälsängen för att sen märka att han fått kräk på sig. Av med alla kläderna på barnet och mig och sen ner och ta hand om Ennis och upp med honom i badet. Och sen soffan som vägrade ta av sig kläderna så beslutet blev att den fick åka ut. Den har fått ta emot rätt mycket skit de senaste åren och nu var det liksom droppen.

Så det var kaos ett tag där på kvällen innan jag fick ordning på allt. Och sen besvikelsen över att vi kanske inte kan ha upp mina föräldrar och min bror över julen. Faaan... jag som skulle hålla alla hemma denna veckan, eftersom Bello ändå är dålig av förkylning och hosta fortfarande. Och ändå fick vi skiten. Så konstigt. De var där i måndags men Ennis var inte ens inne på den avdelningen som har magsjuka. Och sen var han på BVC och fick vaccin i tisdags, så kanske fick han nåt där? Ingen aning.

Detta är i alla fall mitt överlevnadskit just nu. Plus att jag och Johan stoppat i oss vitpepparkorn som mamma alltid tjatar om. Det gjorde ju dock att båda två varit köriga i magen idag.. men men. Det kanske hjälper, vad vet vi?

Jag har en lite liten förhoppning om att Ennis två kräkningar igår berodde på att han fått vaccin dagen innan. Jag hittar inte den biverkningen någonstans, och sjuksköterskan på 1177 trodde inte heller att det var det, men man vet ju inte. Idag är han pigg och ikväll äter han och allt går bra. Vi får helt enkelt se hur natten blir, det kan ju va så att både Bello och Idde åker på det. Och jag. Kanske också Johan, för han kom ju hem sen igår kväll. Det återstår att se.

Det har blivit sjuuukt mycket iPad och film för barnen idag i alla fall, jag har liksom mest gått och väntat på nästa utbrott. Man vill ju inte heller att barnen ska leka med för mycket samma saker, så därför blev det mest skärmar. Jag har pysslat med sånt som inte hunnits med innan, bla klädde jag och Idde klart granen med nytt fint glitter!

Jag har aldrig haft denna typen av glitter, men det blev jättefint! Ska ge er en ordentlig bild på granen i dagarna <3

Vi bytte ju alla våra fönster nu i höstas men det har liksom inte blivit av att jag satt på sån frostad plast... så vet ni vad vi haft istället? Helt knäppt ju..

En skötbädd. Snyggt va?! 😀 Jag dör. Värst är ju att det syns utifrån. Folk måste undra.

Men nu skar jag i alla fall till plasten, som jag köpte i helgen, och satte dit. Så äntligen lite naturligt ljus på dass OCH fint utifrån (och inifrån).

Nu ska jag bara hitta nya duschdraperier och sätta dit nån fin växt, så blir badrummet lite fint igen.

Jag gjorde också det sista på kransen som hänger på dörren. Den har liksom byggts på efter hand, med ny mossa och nu med dekorationer. Det blir enkelt i år, men fint ändå tycker jag!

Hur jag torkade apelsinerna hittar ni två inlägg ner om ni vill göra, superenkelt!

Nu sover Idde och Bello och ingen är sjuk än. Ennis sitter bredvid mig bland täckena i vardagsrummet och spelar iPad. Jag sneglar på Ernst och bloggar. Hoppas att vi klarar oss nu, men tror nog att vi inte gör det.. och vågar inte riktigt hoppas heller. Jag är inställd på att det inte kommer gå att få upp "gamla" familjen och har liksom accepterat det. Och OM det skulle stanna vid Ennis nu, så är det bara en stor bonus.

Jag håller ändå modet uppe, går här och grejar och försöker göra fint. Vi skojar om det, för det är enda sättet. Och nånstans finns det så mycket värre saker att råka ut för, så vad är en "inställd" jul? Vi får väl fira jul lite senare i så fall.

Nu ska jag fortsätta greja lite. Skönt ändå att kunna få lite saker på plats här hemma. Hoppas att ni klarar er från sjukdom i jul, det blir ju helt klart mysigare utan. Kram på er <3

19

19

6 thoughts on “Är julen förstörd nu?

 1. Usch vad drygt! Den där hemska magsjukan förstör så mycket. Förra året låg hela min familj (inkl jag) i magsjuka på julafton och nyår… Det var mindre trevligt..
  Hoppas ni andra klarar er och att ni får en fin jul!

  1. Men åh fy! Så himla tråkigt när man vill fira och bara ha det fint och mysigt 🙁 Vi var också mycket sjuka förra året, fick ställa in Ennis kalas och Bellos dop i slutet av november pga magsjuka, sen kom det en vända till precis innan jul men det hann precis ge sig så mina föräldrar ändå kunde komma upp och fira jul med oss. I år vet vi inte hur det blir ju :/ Hoppas ni är friska i år! KRAM

 2. Mina barn får nästan alltid kräkningar och diarréer efter vaccinationer och vår barnläkare här i Schweiz säger att det är en vanlig biverkning även om det inte står i läkemedelsbeskrivningen. Vad konstigt att det inte ens ses som en möjlig biverkning i Sverige – vissa barn är ju känsliga! Jag håller i alla fall tummen att ni håller er friska. God jul!

  1. Jaha! Så konstigt att 1177 typ aldrig hört talas om det.. Då hoppas vi fortfarande på det! 😀 Vill ju så gärna att barnen ska få fira julen med mormor och morfar.. <3 Det blir som det blir.. tack för att du delade med dig, det gör att det känns lite mer hoppfullt <3 KRAM

 3. Jag tänker alltid att magsjukan är mer än två kräkningar men såklart kan det väl säkerligen vara sp pass lite också. Annars finns det ju annat man kan kräka för, som inte är smittsamt. Man får hoppas på det bästa helt enkelt. Det går ju dessvärre inte att göra så mycket åt, även om det är surt.

  Hoppas på det bästa. Krya på er!

  1. Eller hur, det brukar ju hålla i sig liiite längre i alla fall. Men man kan ju bara spekulera, och ta det säkra före det osäkra. Om ingen annan blir dålig nu så kan i alla fall mamma och pappa komma, men de kommer på söndag istället för lördag. Hoppas hoppas.. Tack <3 KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.