Så blir det för oss i jul

Okej. Hur blir det nu för oss i jul? Jo.. mamma och pappa är faktiskt på väg hit just nu. Ennis blev bra nästan direkt och ingen av oss andra har åkt på nå kräksjuka (än så länge). Ennis kräkte i onsdags kväll och sen har det varit lugnt. Mamma och pappa skulle egentligen kört upp igår men väntade en dag extra för säkerhets skull... Så nu MÅSTE det ju va lugnt, eller?

Man vet ju aldrig, men vi chansar. Det kan ju faktiskt va så att Ennis två kräkningar där i onsdags kväll berodde på vaccinet han fick dagen innan. Men jag har fejjat med klorinmousse och bytt handdukar och sängkläder tusen gånger, tvättat hit och dit och gjort mitt allra yttersta.

Så nog fasen ska det bli en jul med mormor och morfar ändå.

I år har vi lyckats göra jordens godaste lussekatter! Vi gjorde dem förra helgen och Ennis och Idde gjorde några stycken var. Sen fick jag göra resten för att det inte skulle ta hela kvällen haha. Bello sov när Idde och Ennis bakade och fick sen stå med en liten klump bredvid mig och gegga. Han är fortfarande lite för klåfingrig så det blev inte så länge han höll på hehe.. Men Ennis och Idde var verkligen duktiga!

Först såg det ut såhär hos lilla loppan, men när hon väl fått hjälp att få ihop degen igen, och lite rullhjälp, så kunde hon snurra superfina lussekatter. Och Ennis gjorde jättefina!

I år gjorde jag efter recept med kesella, och det blev verkligen grymt! Jag har aldrig gjort så goda och fluffiga lussekatter! Och här ska ni få ett litet tips - Ta kesella med vaniljsmak, det blir liksom lite extra piff! Nu har väl alla redan bakat för i år, men kanske kommer ni ihåg det till nästa år!

Idag jobbar Johan och åkte för en stund sen, och likadant imorgon på julafton. Sen är han ledig på juldagen och då ska vi fira med stora syskonen. Visst är Johan fin i sin nya gröna tröja?! Jag tycker han klär så otroligt fint i den <3

Nu ska jag och barnen klä på oss och komma iväg till Ica maxi för att handla all julmat. Jag preppar med lussekatter och diverse mutor och tänker att jag tar en stor kundvagn och stoppar ner alla ungarna i den. Det har funkat förr!

Sen måste vi gömma undan lite julklappar som jag ska slå in ikväll, så inte mormor och morfar ser dem! Och så städa lite. Har ett gäng flyttkartonger, med barnprylar att sälja, som bara står. Ska komprimera och stuva upp i mitt lekrum (ja jag har ett nytt lekrum, får återkomma till det). Ska försöka visa er granen idag eller imorgon också! För det är den vackraste gran jag haft!

Ha nu en mysig lilljulafton kompisar!

20

 

20

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.