Akuten med Idde igen – Vad är det för fel?

Åh ni som följer på Instagram vet kanske att vi fick åka in med Idde till akuten tidigt tidigt imorse igen. Hennes mage har inte blivit helt bra efter operationen och hon har haft attacker med smärta, kräkningar och konstigt bajs två omgångar efter att hon opererade bort blindtarmen. Efter drygt två dygn med ont åkte Johan med henne strax efter klockan fem imorse.

Och i eftermiddag kom de hem - utan resultat. Röntgen, ultraljud och prover - men läkarna hittade ingenting. På ett sätt är det ju skönt, hade det varit något allvarligt hade de ju upptäckt det vid detta laget. Samtidigt är det otroligt frustrerande att vi aldrig kan få reda på varför hon har ont. Hon har haft ganska dålig aptit sen operationen och blir loj ibland.. och så riktigt ont i omgångar. Och det måste bero på något. Hon kan inte ha det såhär.

Innan Idde och Johan åkte hem fick de remiss för att kolla allergier, bland annat gluten. Så vi får se när vi blir kallade. Måtte det gå fort.

Sen de kom hem har det varit både och. Vissa stunder är hon uppe och leker och är glad, har ätit lite men sen kommer ontet. Och ikväll har hon riktigt ont igen. Johan har burit henne i sele och försökt få henne på andra tankar. Busat och hittat på lekar. En fin pappa den där Johan.

Ennis, som nog har varit ganska orolig för Idde idag, hängde på buset förstås.

Nu hoppas vi på att vi kan få en tid för att kolla gluten mm så snart som möjligt efter nyår. Och att det onda släpper för denna gången så Idde kan få ha det lite lugnt. Jag vill inget hellre än att hon ska få va frisk och glad och mysig. Min lilla flicka.

Jag vill också säga tack för alla otroligt fina kommentarer på Instagram idag, ni är så himla fina mot oss. Stöttar och peppar och skickar krya på. Och delar med er av erfarenheter för att det kanske kanske kan hjälpa oss att komma fram till vad det kan va som är fel.

Tack!

Imorgon är det nyårsafton och jag ska se om jag kan knåpa ihop lite tankar kring det under dagen. Har många!

35

35

10 thoughts on “Akuten med Idde igen – Vad är det för fel?

 1. Fy vad jobbigt!! Förstår frustrationen att de inte hittar något fel, samtidigt som det är skönt såklart. När de kollar gluten, be att dom kollar mjölk också! Det är vanligt. och om det inte visar något kanske kan det vara laktosintolerans?
  Krya på lilla Idde! 💕

  1. De ska nog kolla flera grejer i så fall, inkl mjölk. Så det blir en ordentlig utredning. Vi får hoppas att vi får veta vad det är snart, alternativt att smärtan berott på operationen och att den försvinner. Tack för omtanke! <3 KRAM

 2. Ni får säkert miljoner med tips. Men måste dela med mig av min erfarenhet. Jag blev akut dålig när jag var 14. Läkarna kollade ALLT och hittade absolut inget. Vid 17 års ålder gav min dåvarande läkare upp, sa att det satt i huvudet och gjorde inget mer. Blodprovet för gluten visade inget så då var jag inte allergisk enligt henne. Trots viktnedgång, akuta diarréer, konstanta blåsor i mun, trötthet, viktnedgång etc. På något sätt lyckades min mamma kriga sig till en remiss till specialist som på ca 6 månader gjorde det ingen gjort innan. Uteslöt mat och däribland gluten. På relativt kort tid fick jag behålla maten, fick ökad energi blåsorna försvann och dagen innan min 18 årsdag fick jag diagnosen glutenintolerans. Min rekommendation till er är därför att ha detta med er när ni testar gluten. Kanske är vården bättre idag. Detta är ändå 12 år sedan. Men jag önskar er stort lycka till och hoppas ni hittar det som gör er pärla fullständig igen!

  1. Tusen tack för att du delar med dig <3 Och skönt att du fick veta till slut, även om man önskar att du hade fått veta mycket tidigare <3 Jag tar det med mig, absolut! Nu väntar vi och ser 🙂 KRAM

 3. Stackars henne- och er!!! Vilken oro!

  Ett oombett råd- börja redan nu och uteslut gluten. Varför vänta?
  Mina döttrar är mjölkprotein- känsliga. Enligt vården så har de inga allergier. Men jag som mamma ser en sådan otroligt stor skillnad på deras humör, magont, kräkningar, dålig sömn osv så jag har helt enkelt uteslutit det!
  Stor kram och lycka till!

  1. Tack <3 Det dumma med att börja ta bort innan hon är testad är att tarmen ska va provocerad när man gör glutentest.. så om man börjar plocka bort det redan nu måste man ge henne gluten igen flera veckor innan testet vad jag förstått. Så vi hoppas på att vi blir kallade snart så vi i alla fall har ett datum att förhålla oss till. Skönt att det verkar funka för dig och barnen!! <3 <3 <3

  1. Tack fina du <3 Vi får se vad det kan va.. just nu lutar det åt att det är smärta efter operationen.. men vi vet ju inte. Får vänta på remiss till allergikoll. KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.