Allt från Nyårsafton – med annat perspektiv

Nyår! Trots Iddes pendlande mage och en Albert med rätt krasslig hals kunde vi fira nyår och ha lite gäster. SÅ festligt alltså! Johans bror Pelle och hans fru Karin (som också är gudföräldrar till Bello) kom och firade med oss. Johan jobbade fram till kvällen och kom hem vid åtta (med sin nya ögoninflammation, stackars älskling).

Pelle är världens lekfarbror och barnen älskar honom. Så mycket lek och bus blev det såklart. Jag var världens sämsta värd och tog alltså ingen ordentlig bild på vårt vackra trevliga sällskap, men lite action-bilder blev det i alla fall. Önskar jag tagit en ordentlig bild på Karin, hon är så vacker på både insida och utsida den kvinnan <3 Nåja. Något att lära sig till kommande år kanske, att inte va så himla självcentrerad hela tiden.

Konstigaste barnfamiljen lagade mat i långsamt tempo hela kvällen. Åt förrätt vid halv nio, varmrätt vid 22.20 och dessert halv ett. Inget konstigt alls. Barnen (förutom Bello som sovit hela eftermiddagen) hade dock däckat på soffan innan efterrätten kom fram. Men de fick smaka dagen efter.

Hummer till förrätt! Tack Pelle och Karin - SÅ gott!

Massa olika goa grejer till huvudrätt, jag bara slängde ihop lite i huvudet innan vi åkte till maxi och handlade. Sen ba gjorde jag. Blev skitgott faktiskt! Roligt det är att laga mat när man har tid och är inspirerad (vilket jag aldrig har eller är annars, därav tråkig mat alltid). Men ja, kul när det flyter!

Helt fantastiskt mysig kväll trots att Idde hade riktigt ont vid några tillfällen. Jag gillar ju då inte fyrverkerierna (men skulle jag velat va utan? jag vet inte...) men jag håller mig gärna inne. Jag och Bello stod lite i dörren och glodde, Idde sov på soffan och Ennis var ute och kikade och var uppe i varv (tillsammans med de andra såklart, inte ensam haha). Känns kul med nytt år ändå.

Skålade lite med Bello innan han hällde ut all sin dricka på golvet. Typiskt barn.

Kvällens hemmafru-från-80-talets-amerika-outfit bestod bla av glittertajts som jag bara sprang in i på Maxi på dagen + mina nya rosa fluffiga tofflor. Helgrymt och lagom "hemma fast festligt". Supernöjd!

Trevlig familj jag har ändå! Jag fotade med lillkameran under kvällen, vilket gav helt annan känsla på bilderna. Det är kul att variera ibland.

Kolla tårtan! Världens enklaste.

Vispa tre paket vaniljvisp, krossa en påse mandelbiskvier (ni vet sånna man hade i nyponsoppa som liten) och släng i några russin. Häll i form och låt stelna i frysen. Dekorera med bär och mynta. Den kräver lite tining innan man kan skära och käka, men OJ så gott det är!

Jag kämpar fortfarande med motivationen idag, men det känns bättre än igår. Satt tre timmar på morgonen och fick lite jobb gjort medan Ennis och Bello fortfarande sov. Johan jobbade morgon på SVT och jag gick ner med Idde som hade ont 05.20. Kunde jobba medan Idde kikade på barnprogram och iPad. Egentligen skulle barnen till föris idag men eftersom Idde hade för ont för att lämnas, och det dessutom var STORM, så stannade jag hemma med barnen. Så denna dagen har varit lååång men det känns ändå riktigt bra att jag kunde få lite gjort där på morgonkvisten. Och så en mysig dag med kidsen på det. Idde blev sen bra efter frukosten och har mått riktigt bra resten av dagen. Så jag siktar på förskolan med alla tre imorgon.

Och det där är faktiskt en grej jag ska göra så ofta jag kan nu på nya året, gå upp tidigt. Kanske hinna lite egen-grejer innan barnen vaknar. Försöka hinna med mina egna bestyr så det inte blir så stressigt att få ihop allt när barnen är vakna. Jag sover ju redan alldeles för lite, men just därför spelar det inte så stor roll tänker jag. Fem timmar eller sex timmar - skitsamma. Egentid är mer värt! Och en morgon med mindre stress och konflikter (som beror på stressad mamma oftast).

Ska försöka! Just nu ligger Idde och skriker ajajaj på nätterna, eller vaknar Bello och är skitarg och accepterar bara välling (en om man har tur, annars två) för att kunna somna om. Så ja, sömnen är ju vad den är... men ändå.

Gott nytt år igen!! Det ska bli bra, det ska bli bra, det ska bli bra...!

23

23

2 thoughts on “Allt från Nyårsafton – med annat perspektiv

  1. Vilken härlig nyårsafton ni ser ut att haft, det är så skönt att få fira lite lagom lugnt och skönt. Hoppas ni fått en riktigt bra start på 2019!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.