Recept – Overnight oats med hallon, eller “Hallongröt”

Nyfikna ni blev på min hallongröt igår kväll - Kul! Det är såndär overnight oats som man gör kvällen innan och käkar på morgonen. Så himla smidigt att bara ta fram och toppa med goda grejer på morgonen. Friskt och mättande - Jag älskar det, och två av tre småbarn älskar det (Ennis och Bello). Jag har testat två varianter hittills, och här kommer "recept" på en av dem.

Jag skriver "recept" då jag brukar gå lite på känsla både när det gäller mått och ingredienser. Så våga testa! Det kan inte bli fel.

Och detta blir inget sånt tjusigt recept-tips, med toksnygga bilder - Sorry! Jag fotade i köket imorse innan vi skulle käka, eftersom så många ville ha recept. Så då blev prio att tipsa och inte ta världens snyggaste bilder. Så jag hoppas ni blir glada! Sen är jag ju ingen matinspiratör direkt heller, så jag känner ingen press 😀

Nu till receptet!

För en omgång som räcker till två vuxna och två barn brukar jag ta (som grund):

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl yoghurt
  • 3  msk chiafrön
  • 250 g hallon

Kör i lite mer av varje ingrediens (inte hallonen nödvändigtvis) om ni vill ha lite större portioner.

När man rört ihop grunden brukar jag variera lite vad jag har i. Ibland kör jag i 1 dl kokos, ibland lite kanel och kardemumma. Vaniljpulver är också gott att ha i (inte vaniljsocker dårå utan pulvret). Ibland tar jag allt.

Sen är det bara att ställa i kylen över natten. Jag brukar göra det i en bytta och lägga upp portioner på morgonen, men man kan också dela upp det i glas eller skålar redan på kvällen.

Sen är det fritt fram att toppa med vad man vill. Vi brukar ta banan, rivet äpple och strödadlar för att få lite sötma. Om man inte har kokos och kanel i själva gröten kan man ha det som topping istället. Bär, nötter och frukt är grymt att ha på! En favorit hos mig är att toppa med mynta - supergott!

Man kanske tänker att detta passar bra på helgen, och det gör det såklart, men det är allra bäst att göra i veckorna då man kanske har dåligt med tid på morgonen. Då är det riktigt fint att bara plocka fram ur kylen, toppa och käka!

Lycka till!

15

15

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.