Projektet har börjat, denna färgen blir det i sovrummet!

Halloj! Idag började jag på måleriprojektet här hemma - Sovrummet ska ju få ny färg! Men det blev inte riktigt som jag tänkt... Precis när jag skulle sätta igång ringde de från förskolan och sa att Bello var lös i magen, så det var bara att sätta sig i bilen och köra och hämta allihopa.

När vi kom hem var det mat och sen sovdags för Bello, så vi tajmade ändå ganska bra trots allt. För det gjorde att jag faktiskt kunde måla.

Bello verkar ha reagerat på gårdagens mat (med bönor och kikärtor mm) för han har matlust som vanligt och är pigg och glad. Så det blir nog förskola för alla imorgon igen.

Här har vi sovrummet i förmiddags, innan jag började. Vi har möblerat om ganska friskt där inne senaste året så detta är verkligen inget som har varit permanent. Garderoberna har på sista tiden stått i mitten av stora väggen, med klädställningarna på vardera sida. Och så Bellos säng där till höger där garderoberna står nu. Men i natt fick han sova inne hos Ennis och Idde.

Vi har funderat hit och dit med kommande möblering här och jag har fortsatt funderingarna själv idag när Johan varit i Göteborg. Och just nu är planen att flytta tillbaka sängen med sänggaveln mot andra väggen, så man ser sängen när man kommer in. Det blir mer rätt för rummet och känslan man vill åt när man kommer in i ett sovrum. Och jag tror att jag fått till det med planeringen av resten som ska få plats i rummet...

På stunden Bello sov hann jag göra första strykningen av dessa två väggar och ikväll ska jag göra andra (när barnen sover). Det är nämligen mot dessa väggar garderoberna kommer stå, så de är prio eftersom vi ska byta garderoberna imorgon.

Väggarna i vårt sovrum är målade med nån strukturfärg som är skittaggig och jag har svurit många gånger över såriga knogar som man råkat dra i. Egentligen skulle vi vilja bli av med det, men det blir för stort projekt att plasta in möbler och slipa ner. Så jag målar på. Och jag gillar faktiskt strukturen mer och mer, men hatar fortfarande att man skadar sig... Skitsamma!

Lampknappar och vägguttag bytte vi i hela huset för ett tag sen, och det ska bli skönt att de äntligen får komma till sin rätt.

Okej, vill ni se vilken kulör det blir?!

Här är den! Fotad i kvällsljus tyvärr, men ändå. Fin va? Självklart kan man inte riktigt bedöma på en titt ner i en färgburk, men man ser ju att det inte är rosa eller gul färg i alla fall. Nyansen hittade jag hos Jotun men köpte den sen från Beckers faktiskt. Tydligen kunde de bryta en exakt likadan som Jotuns på Bauhaus, och eftersom jag faktiskt behövde va lite ekonomisk denna gången blev det Beckers.

Kulören heter Pilasterblå 4017

Och nu sitter som sagt första lagret där. Tänk vad det alltid blir annorlunda när det kommer upp, även om man sett rum på bilder så blir det ändå eget i det rum man målar. Men attans vad fint det kommer bli alltså! Jag är så glad att jag äntligen gör detta, och kan inte för mitt liv fatta att vi bott här i fyra år utan att måla väggarna. Men ja.. vi har ju haft en del annat för oss i och för sig...

Barnen gillade färgen jättemycket och tyckte att det var spännande att följa arbetet. De är ju ganska pyssliga och intresserade av vackra saker, så det känns himla kul för en sån som mig <3 Här ser färgen helt annorlunda ut, så det blir verkligen spännande att se hur den beter sig när alla möbler och detaljer kommer på plats.

Som ni ser är socklarna jätteslitna och idag bestämde jag mig för att måla dem, taklisterna och dörrfodret i samma färg som väggen. Så imorgon blir det en sväng till Bauhaus igen för att köpa snickerifärg, för att resultatet ska bli så hållbart som möjligt. Sen får vi se om dörrarna även målas in i samma nyans eller kanske en annan... Man vet aldrig vad som flyger i mig 😀 Spännande!

Kram på er!

23

23

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.