Att tänka på vid val av vinterjacka!

När det är kallt ute är det viktigt att vi håller oss varma och friska, därför är det bra att ha en varm, snygg och skön jacka. Vid val av vinterjacka är det bra att fundera över vad huvudsyftet med jackan ska vara. Om man ska ha jackan till vardags och inte brukar vara utomhus mycket, så kan man välja något varmt men simpelt.

Är man istället ute efter en jacka som passar friluftsliv och skidåkning behöver man ha en mycket mer funktionell vinterjacka för att klara av sina äventyr.

En riktigt bra och funktionell vinterjacka ska vara vatten- och vindresistent och innehålla varm fordring. Annars kommer det vara svårt att kunna hålla sig varm under flera timmar i sträck när man är utomhus. En del jackor kan även vara anpassade för att inte släppa ut någon kroppsvärme för att kunna vara så varma som möjligt.

Söker man däremot en vinterjacka för vardagssysslor kan man välja en mer simpel jacka. Många gånger kan man även vilja ha en snygg jacka till vardags, vilket är en större möjlighet om man inte behöver ha en funktionalitet på samma sätt.