Träning förbättrar hälsan

 

Det finns många fördelar med att träna, både mentalt och fysiskt. Man blir gladare, piggare, friskare och man blir även mycket starkare. Träning och motion förbättrar hälsan på många olika sätt. Därför är det väldigt bra att det blir alltmer vanligt och populärt med en mer aktiv och sundare livsstil.

Vi är mycket mer medvetna idag vad det gäller hälsa och träning. Detta bidrar till att vi kan leva ett bättre och friskare liv. Träning hjälper till med att stärka kroppens muskler och fysik och det minimerar risken för hjärt- och kärlproblem. En aktiv och sund livsstil förebygger ett flertal olika sjukdomar. Det är aldrig heller för sent att sätta igång och sikta på ett hälsosammare liv. Har man inte varit aktiv innan är det inga problem.

Håll dig frisk genom att motionera och träna regelbundet

Genom att hålla en aktiv livsstil kan man hålla sig friskare och piggare. Träningen kan hjälpa i stort sett mot allt ifrån depression, ångest och stress till benskörhet, diabetes och högt blodtryck.

Därför är det viktigt att se till att hålla igång och motionera så mycket som möjligt.

Tyvärr är det alldeles för många som idag lider av psykisk ohälsa och det kan vara svårt att få den hjälp man behöver eller hitta den formen av hjälp som funkar.

Träning är ett väldigt bra alternativ till att förbättra sin psykiska ohälsa. Man blir mer lugn, avslappnad och stressar ner. Och det hjälper mot depression, stress, ångest, sömnproblem och mycket mer. Dessutom blir man mycket gladare och piggare av att träna då träning och motion bidrar till ökade lyckohormoner i kroppen.

Förutom dessa fördelar hjälper träningen även till med att dämpa blodsockernivån, vilket minimerar riskerna för diabetes typ 2. Träningen har även en stor hälsoeffekt på högt blodtryck då träning reglerar blodtrycket och bidrar även till reducerat blodfett. Detta hjälper i sin tur emot stroke och hjärt- och kärlsjukdomar.

Genom att träna stärker man även skelettet och leder, vilket i sin tur bidrar med att man minskar risken för benbrott och fallskador.

Olika typer av träning

Många tycker att ordet träning kan låta både jobbigt och tråkigt. Men träning kan faktiskt vara väldigt kul om man hittar den typen av träning som passar.

Det finns många olika former av träning att välja mellan. Många kan gilla att styrketräna eller endast träna kondition medan andra tycker att dans, yoga eller andra sporter kan vara roligare.

Det gäller att hitta det man tycker är kul för att kunna hålla igång och träna flera gånger i veckan.

Man behöver inte alltid heller gå någonstans för att träna då man även kan träna hemma. I vissa fall behöver man inte ens ha redskap för att kunna träna i sitt hem.