Träna i naturen

Vill du bli starkare, få bättre kondition och minska stressen i livet? Har du varken tid eller lust att gå till ett gym för att träna? Då är närmaste naturområde lösningen på hur du ska få till en regelbunden träningsrutin.

 

Utomhusträning är lättillgänglig och kostar inte något förutom träningskläder och enstaka tillbehör. Bra skor, smidig förvaring av nycklar, mobil och kanske även en vattenflaska om det är varmt ute kan vara bra att ha. Vill du ge dig ut på längre träningspass kan det också vara smart att ta med en powerbank. Det gäller särskilt om du vill använda appar för att till exempel mäta sträckan med din mobil. Med en kraftfull powerbank 20000mah från teknikdelar.se kan du känna dig trygg med att ha en laddad mobil även under långa träningspass.

 

Vandra och spring över stockar och sten

Det är inte konstigt att det är populärt att vandra i naturen. Det är en sysselsättning som de flesta friska människor klarar av och det är en aktivitet som är relativt billig. Bekväma skor och ett bra regnställ räcker långt och är något som brukar finnas i de flesta garderober. Om du är intresserad av att gå långt på leder är det bra att se över utrustningen och investera i en ordentlig ryggsäck som är lätt att bära.

Löpning i naturen har de senaste åren blivit alltmer populärt och begreppet traillöpning har etablerats inom löparvärlden. Denna träningsform passar dig som gillar att springa på stigar. Tänk på att det kräver en hel del balans att ta sig fram snabbt över rötter och stenar. Är du nybörjare gäller det med andra ord att ta det lugnt i början så att du inte trillar och gör dig illa. Använd gärna löparskor som är gjorda för traillöpning eftersom de har bra grepp och skyddar från vassa stenar.

Styrketräning med skogen som redskap

Att träna sig till en stark kropp behöver inte innebära pass på gymmet bland hantlar och skivtänger. I naturen kan du få rolig träning som ger en helt annan upplevelse än vad en inomhusmiljö kan ge. Det finns många effektiva träningsövningar som går att utföra i skogen. Öva upp balansen på en stock, bär tunga stenar eller gå utfallssteg upp för berget. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du kan styrketräna i naturen.

Mental träning i naturen

Träning handlar inte bara om att bygga en stark kropp utan även den mentala träningen har stor betydelse för hur vi mår. Att vara i naturen gör att du lättare varvar ner och stänger ute alla stressande intryck som vardagslivet innebär. Vissa studier visar att de som spenderar tid i naturen upplever en bättre hälsa och välmående än de som inte gör det. Varför inte ta en lugn promenad i en park eller skog nära dig redan idag? Eller bara sätt dig vid ett träd och vila en stund!