Trygga estetiska ingrepp

För många handlar ett lyckligt liv om att skapa en behaglig känsla för vem du är som person. Att vara trygg i dig själv och trivas med din person både på insidan och utsidan. Estetiska ingrepp såsom bröstoperationer är ingrepp som numer sker under väldigt trygga förhållanden.

 

Motiv till att kvinnor önskar förändra sina bröst varierar; ibland är det sjukdom som ligger bakom en bröstrekonstruktion. Andra gånger är det önskan om fylligare bröst som motiverar kvinnor att operera in bröstimplantat.

Hälsa och välmående

Det kanske viktigaste när det gäller estetiska och kirurgiska ingrepp är att garantera en seriös och säker klinik för ”jobbet”. Din hälsa bör alltid vara central och för ditt eget välmående är det av högsta vikt att du känner dig trygg inför ingreppet. När det gäller exempelvis bröstimplantat eller andra specifika ingrepp är Sverige en tämligen pålitlig och professionell marknad. Här finns seriösa kliniker och erfarna plastikkirurger.

Med ovan sagt finns det alltid risker med estetiska ingrepp och några tips inför valet av klinik är:

  • Hör dig för med andra i din omgivning – kan någon rekommendera en bestämd klinik?
  • Priset må vara viktigt, men prioritera din hälsa och trygghet först.
  • Kliniken bör alltid erbjuda konsultation med en legitimerad läkare/plastikkirurg.

En klinik som bara tycks vilja boka in en tid för ingreppet snarast möjligt utan förberedelse är knappast en seriös aktör. Försök alltid att få en god dialog med kliniken och tveka inte att be om ytterligare konsultation om du inte känner dig helt säker.

Ny och säker teknik

Precis som de flesta områden har så klart även mycket hänt inom den estetiska kirurgibranschen. Bröstimplantat är idag inte alls samma sak som det var tidigare och det finns idag ett omfattande utbud av avancerade implantat för olika behov. Den så kallade ”nästa generationens”-bröstimplantat är här och innebär ett säkrare ingrepp, men även en mer hälsosam livsstil för kvinnor som väljer att operera sig. Ett område där tekniken gått starkt framåt är bröstrekonstruktioner som är ett ingrepp för den som exempelvis drabbats av cancer och tvingats operera bort ett bröst.

Seriösa tillverkare presenterar nya patentprodukter med unika egenskaper som syftar till att skapa den känsla som önskas samt uppfylla de behov som finns. Den nya generationens bröstimplantat är anpassade för en varierad livsstil och har designats för att vara en del av kvinnans kropp. Smärta eller stelhet i brösten är ett minne blott med den nya avancerade tekniken.

Tack vare en allt mer omfattande marknad finns det olika alternativ att välja bland för att i bästa mån anpassa implantatet till både kropp och behov. Svenska kliniker tenderar att samarbeta med flera tillverkare för att kunna erbjuda patienter professionellt utförda ingrepp med anpassade produkter.

Previous article

Träna i naturen

Next article

Bli ekonomiskt trygg