Behandla muntorrhet själv

Muntorrhet är något som drabbar alla människor någon gång i livet. Orsaken till muntorrhet kan dock variera väldigt kraftigt. Du kan ha tillfällig muntorrhet när du är extra törstig, men du kan också få långvariga problem om din salivproduktion inte fungerar som den ska eller om sammansättningen i saliven förändras.

Att ha tillräckligt med saliv i munnen är viktigt av flera orsaker. Till att börja med är det obehagligt att gå runt torr i munnen, eftersom det kan vara svårt att prata och svälja. För det andra ger en minskad salivproduktion också en ökad risk för karies, eftersom dina tänder inte skyddas på samma sätt. Som tur är finns det många saker du kan göra själv. Du kan t.ex. se till att dricka mer vatten, men du kan också satsa på GUM HYDRAL-serien för muntorrhet som är specifikt framtagna för ändamålet. Att använda specifika produkter är oftast den snabbaste och enklaste lösningen för dig som vill behandla problemet så snabbt som möjligt.

Tre tips för att minska muntorrhet

1. Se till att du får i dig tillräckligt med vätska under dagen. Dra ner på kaffe, te och läsk och satsa på vanligt vatten istället. Även juice är något som du bör undvika.

2. Välj en tandkräm som har en extra hög fluoridhalt. Detta minskar risken för muntorrhet och skyddar dessutom dina tänder i processen.

3. Med hjälp av sockerfria tuggummin kan du tillfälligt öka salivproduktionen i munnen och slippa problem med muntorrhet. Detta är dock endast en tillfällig lösning.

Next article

Träning och hälsa