En god ekonomi är viktigt för hälsan

Alla är vinnare av en god hälsa men för att må bra i kropp och knopp behöver vissa saker vara i balans. Personer som har dålig ekonomi har en tendens att må dåligt, en dålig privatekonomi kan ge psykiska besvär som depression. Som student är du extra utsatt eftersom det ofta är tight med pengar. För att få en tryggare tillvaro som student är det bra att göra det du kan. Att ha en hemförsäkring kan vara en sak som kan göra sinnet lugnare. Om dina ägodelar blir stulna eller något annat händer med din bostad är det bra att veta att du kan få ersättning. Kolla in Hemförsäkringstudent.nu för att hitta en bra hemförsäkring. Att ha ett fullgott skydd i en hemförsäkring kan göra att du kan sova gott om natten. Vad en hemförsäkring för en student kostar beror på vart du bor, hur stort boende du har och vilket typ av skydd du önskar ha.

 

Vårda din ekonomi

 

Att känna dig stressad över din ekonomi är inte bra för din hälsa. För att lugna sinnet är det bra att verkligen ha koll på din ekonomi. Din privatekonomi fungerar ungefär som en trädgård, om du inte tar hand om den blir den vildvuxen och full med ogräs. Gör en budget och ha koll på vart varenda krona går. Det gör det också lättare att kanske kunna spara lite varje månad. Att ha ett sparande och en buffert kan göra dig lugn. En buffert fungerar som en krockkudde mot oförutsedda utgifter.

Försök sänka stressnivåerna

Att gå runt med en inre stress för din ekonomi kan sätta sina spår. Stress är inte farligt under en kortare period men om det är mycket stress eller stress som pågår under en lång tid kan din kropp och hälsa påverkas negativt. Stress kan ge ett dåligt immunförsvar, din matsmältning påverkas men även huden och hormonerna kan ta stryk av långvarig stress. För att försöka sänka din stressnivå är det viktigt att prioritera sömnen och att äta näringsrik mat. Att spendera tid i naturen kan också hjälpa. Försök att minska skärmtid, koffein och nikotinintag för att kunna sova bättre. Meditation, yoga och lugna promenader är saker som kan hjälpa dig sänka dina stressnivåer.