Vitaminer och kosttillskott

 

När man tränar och lever en aktiv livsstil är det viktigt att även äta rätt och få i sig vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

För att kroppen ska kunna må så bra som möjligt är det viktigt att få i sig rätt näring. Om man inte får i sig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver kommer man inte orka träna eller kunna bygga muskler, får näringsbrist och sämre immunförsvar. Därför är det viktigt med vitaminer, kosttillskott och näringsrik kost.

Man kan tro att genom att äta rätt kommer man att få i sig de vitaminer, mineraler och näringsämnen som kroppen behöver, men så är det inte. Våra matvaror innehåller inte alltid rätt mängd med näring och vitaminer som kroppen behöver, och därför behöver man använda sig av extra kosttillskott för att kompensera detta.

En del vitaminer kan även ha andra källor än mat. D-vitamin är en av dessa vitaminer, vars största källa är solen. För oss här i Sverige kan det under vintern vara väldigt svårt att få tillräckligt med D-vitamin. D-vitamin påverkar depression, benskörhet, immunförsvaret och andra funktioner. Därför är det viktigt för vår hälsa att vi ser till att ta kosttillskott som kan kompensera för detta.

Boosta kroppen med vitaminer

Vitaminer och kosttillskott är avgörande för vår hälsa och det är just därför man måste boosta kroppen med de extra vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

Andra viktiga mineraler som kroppen ofta kan ha brist på är magnesium, kalk och zink, dessa mineraler är avgörande för en bra hälsa och kroppens funktion.

Det är också viktigt att komma ihåg att man inte kan skippa måltider för att man tar kosttillskott, utan det ska kombineras ihop med en bra kost.